Şair Can Yücel’in Mezarına Saldırı

Dünya Hali
Usta şair Can Yücel’in Datça İskele Mezarlığı’ndaki mezarı, kimliği belirsiz kişi ya da kişilerin saldırısına uğradı. Saldırganlar, 12 Ağustos’taki ölüm yıldönümünde bir grup tarafın...
EMOJİLE

Usta şair Can Yücel’in Datça İskele Mezarlığı’ndaki mezarı, kimliği belirsiz kişi ya da kişilerin saldırısına uğradı. Saldırganlar, 12 Ağustos’taki ölüm yıldönümünde bir grup tarafından mezarı başında anılan ve mezarına sevenleri tarafından şarap dökülen ünlü şairin mezarıyla birlikte komşu mezarlara da zarar verdiği belirtildi.

Can Yücel’in vasiyeti üzerine ölüm yıldönümünde anılması sırasında mezarına şarap dökülmesinden dolayı büyük tepki çeken anıt mezarı hedef alan saldırganlar, usta şairin yattığı mezarın taşlarını parçaladı.

Vasiyeti gereği Datça İskele Mezarlığı’nda denizi gören bir yere gömülen Şair Can Yücel’in mezarına yapılan çirkin saldırı, bugün sabah saatlerinde şairin mezarını ziyaret için İzmir’den gelen bir grubun mezarlığa gelmesiyle ortaya çıktı. Şairin mezarının paramparça edildiğini gören grup, durumu Datça Belediyesi’ne bildirdi. Mezarlığa gelen zabıta ekipleri, usta şairin mezarının balyoz olduğu tahmin edilen sert bir cisimle parçalandığını gördü. Olay, polise de bildirildi.

Olay yerine gelen İlçe Emniyet Amirliği’ne bağlı ekipler, usta şairin mezarında ve çevresinde çalışma başlattı.

Datça Kaymakamı Hamdi Üncü ve Datça Belediye Başkanı Şener Tokcan da mezarlığa gelerek incelemelerde bulundu.

DATÇA HALKI KINADI

Datça halkı, şairin mezarının parçalanmasının mezarlığa şarap dökülmesi kadar saygısızca bir davranış olduğunu belirterek, "Şairin mezarını parçalayanların şimdi mezarlığa şarap dökenlerden ne farkı kaldı. Bunu yapanların ölüye bile saygıları yoktur. Yaptıkları çok ayıp bir davranış. Çirkin saldırıyı şiddetle kınıyoruz" dedi.

SABAH