Bereket Konvoyu Balkanları Fethetti

Dünya Hali
Bayrampaşa Belediyesi’nin düzenlediği "Bereket Konvoy’u" 2005 yılından bugüne kadar 9 Balkan ülkesinde (Bosna Hersek-Bulgaristan-Makedonya-Kosova-Sırbistan-Karadağ-Yunanaistan-Ar...
EMOJİLE

Bayrampaşa Belediyesi’nin düzenlediği "Bereket Konvoy’u" 2005 yılından bugüne kadar 9 Balkan ülkesinde (Bosna Hersek-Bulgaristan-Makedonya-Kosova-Sırbistan-Karadağ-Yunanaistan-Arnavutluk-Romanya) 60’a yakın şehir, 3 Avrupa ülkesinde (Almanya-Avusturya-Fransa) 5 şehir, Lübnan’da ve Türkiye’de 25 şehirde  500 bini aşkın yurttaş ve soydaşımıza ulaşarak kaybolan birlik ve beraberlik duygusunun canlanmasını sağladı.

Haberin Foro Galerisi için Tıklayınız…
 
500.000 AŞKIN SOYDAŞ VE YURTTAŞLA BALKAN TOPRAKLARINDA BULUŞMAYA DEVAM EDİYOR..
 
Tam yedi yıldır "70 kişilik gönüllü ekip, 4 tır, 2 otobüs, 4 minibüs,1 jeneratör aracı ve 1 canlı yayın aracının balkan topraklarını karış karış gezerek soydaş ve yurttaşlarımızla buluştuğu  gönül ve sanat sofralarında, Bereket Konvoyu iz bırakmaya devam ediyor…
 
2005 yılında Bayrampaşa Belediyesi’nin önderliğinde büyük uğraşlarla oluşturulan bir sosyal sorumluluk projesi olan Bereket Konvoyu’nun tam yedi yıldır balkan topraklarında gitmedik yer bırakmadı. Balkanların her karış toprağında yüz binlerce yurttaş ve soydaşımıza ulaşarak sosyal proje anlamında Türkiye de bir ilki gerçekleştiren Bereket Konvoy’u sanat ve sevgi sofralarıyla kaybolmaya yüz tutmuş atalarımızla bağlarımızı tekrar canlandırmaya başladı.
 
 
Bereket Konvoyunun mimarlarından olan Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner: ’’2005 yılından beri inanılmaz bir gayretle oluşturduğumuz bu sosyal proje sayesinde 7 yılda 500 bin yurttaş ve soydaşımıza toplam 50 bin km yol katederek ulaştık. Sanat sofraları gönül sofralarında atalarımızın topraklarında kaybolan akrabalık bağlarımızı güçlendirdik. Meclis üyelermizle, siyasi büyüklerimizle, bakanlarımızla, dernek başkanlarımızla, istklarımızla, milletvekillerimizle yeri geldiğinde yemek dağıttık, yeri geldi masa hazırladık. Amacımız yemek götürmek olmadı hiçbir zaman. Kardeşlerimizle eski bağlarımızı güçlendirmek oldu. Bunu da başardığımıza inanıyorum. Balkan topraklarında nereye giderseniz gidin Bayrampaşa adı artık tanınıyor, biliniyor. Orada ki kardeşlerimizin hepsi gururlu, mutlu. Demek ki doğru bir iş yapıyoruz. Bundan sonra da kalıcı eserler bırakarak bereket konvoyuna devam edeceğiz’’ dedi.