Av Mevsimi Tam Kadro Roma’da

Dünya Hali
Ferzan Özpetek, festivalde gösterilecek filmin oyuncu kadrosunu Roma’da ağırlayacak. Roma Türk Film Festivali, Kültür Bakanlığı’nın da desteğiyle 21 Eylül’de Roma’da başlayacak...
EMOJİLE

Ferzan Özpetek, festivalde gösterilecek filmin oyuncu kadrosunu Roma’da ağırlayacak. Roma Türk Film Festivali, Kültür Bakanlığı’nın da desteğiyle 21 Eylül’de Roma’da başlayacak.

 Ferzan Özpetek’in onursal başkanlığını yapacağı festivale Yavuz Turgul, Şener Şen, Cem Yılmaz ve Okan Yalabık konuk olacak. İtalyanların Osmanlı döneminden bu yana, korkulu bir ifadeyi esprili bir söylemle anlatmak için kullandıkları ‘Mamma li Turchi’ (Eyvah Türkler Geliyor) cümlesini ‘motto’ olarak kullanan Roma Türk Film Festivali, ‘Bu Defa Filmleriyle Geliyorlar’ cümlesiyle tarihe de ironik bir gönderme yapıyor; tarihin bıraktığı izleri kültürel bir buluşmayla yeniden yapılandırıyor. Film gösterimleri, Roma şehir merkezinin en büyük parklarından biri olan ‘Villa Borghese’ bahçelerinin içinde yer alan, İtalyan sinema sektörünün en önemli kuruluşlarından biri olan Casa del Cinema’da gerçekleştirilecek. Festivalde, Türk sinemasının büyük prodüksiyonlarının yanı sıra daha küçük bütçeli yapımların da olduğu 30 film gösterilecek.

HABERTÜRK