Ferrari Fiyatına ‘Arap Atı’

Dünya Hali
Bursa Karacabey Tarım İşletme Müdürlüğü’nde açık artırma ile satışa sunulan 45 ‘Safkan Arap Tayı’ndan biri olan "Ayçıra" adlı 2 yaşındaki erkek tay 350 bin liralık rekor fi...
EMOJİLE

Bursa Karacabey Tarım İşletme Müdürlüğü’nde açık artırma ile satışa sunulan 45 ‘Safkan Arap Tayı’ndan biri olan "Ayçıra" adlı 2 yaşındaki erkek tay 350 bin liralık rekor fiyatlı satıldı.
 
Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü (TİGEM) Karacabey Tarım İşletmesi Müdürlüğü’nde yetiştirilen "Safkan Arap Tayları" açık artırma ile satışdı. Binlerce liralık fiyatlarıyla at meraklılarının ilgisine sunulan taylardan 2 yaşındaki erkek tay "Ayçıra" 350 bin liralık fiyatla alıcı buldu. Ayçıra, en yüksek fiyatlı tay oldu.
 
Türkiye’nin en ünlü atlarının yetiştirilip satışa sunulduğu Bursa Karacabey Tarım İşletmesi Müdürlüğü’nde yapılan açık artırmada, 2009 ve 2010 doğumlu 45 Arap tayı, at sahiplerinin beğenisine sunuldu. Çok sayıda at meraklısının katılımıyla başlayan satışlarda, günün en pahalı tayı Murat Keleşhan’ın 350 bin TL’ye satın aldığı ?Ayçıra’ isimli 2 yaşındaki erkek tay oldu. En düşük 10 bin TL ve en yüksek 350 bin TL’ye alıcı bulan 45 taydan 10’una ise alıcı çıkmadı.
 
Açık artırmaya en kaliteli atları sunduklarını belirten Karacabey Tarım İşletmesi Müdürü Mustafa Bıyık, "Bu konuda çok iddialıyız. Bugün itibariyle bizim yetiştirdiğimiz tayların 330 birinciliği olduğunu hatırlatmak isterim. Ve bugün sattığımız taylar da bunların kardeşleridir" dedi.
 
Karacabey Tarım İşletmeleri, 700 yıldan bu yana tarım ve hayvancılığın önde gelen kuruluşları arasında faaliyetlerini sürdürüyor. Karacabey tarım işletmelerinde mezarları da bulunan iki ünlü at Baba Kuruş ve Baba Sad ise Türkiye atçılık camiasının yakından tanıdığı en önemli Arap tayları arasında yer alıyor. Bu iki attan Baba Kuruş adı verilen safkan Arap atı Atatürk’e armağan edilmiş ve bu iki attan 288 adet tay elde edilmişti.

ahaber.com