ABD Artık Zengin Göçmen İstiyor

Dünya Hali
EB-5 yatırımcı vize programı bugüne dek 1.5 milyar doların üzerinde yatırımı Amerika’ya çekmeyi başarırken, en az 31 bin yeni iş imkanı yarattı. Yatırımcı vizesiyle ülkeye akacak finansal kaynağ...
EMOJİLE

EB-5 yatırımcı vize programı bugüne dek 1.5 milyar doların üzerinde yatırımı Amerika’ya çekmeyi başarırken, en az 31 bin yeni iş imkanı yarattı. Yatırımcı vizesiyle ülkeye akacak finansal kaynağın artmasını hedefleyen Amerikan Göçmen İşleri Dairesi USCIS, şimdi EB-5 programını daha da cazip hale getirecek düzenlemeler ve vize sürecini kolaylaştıracak uygulamaları hayata geçirmeyi planlıyor.

New York merkezli Yeni Hayat gazetesinin konuya ilişkin haberine göre, EB-5 programı sayesinde Amerika Birleşik Devletlerinde ekonomik varlığını sürdürmekte zorlanan pek çok küçük ölçekli işletme yeniden canlanırken, yeni iş imkanlarıyla sektörde büyüme gözlendi. Bu sayede 21 yıldan beri uygulanan EB-5 yatırımcı vizesi ile ülkeye yatırım getiren ve Amerikan vatandaşlarına iş olanakları sağlayanlar da Green Card sahibi oldu. Green Card avantajlı bu programa katılabilmek için bir Amerikan şirketine en az 500 bin dolar tutarında yatırım yapmak ve en az 10 iş sahasını koruma altına almayı sağlamak yeterli.

Ancak programa ilişkin bürokratik süreç ve bazı işlemlerdeki karmaşıklık, zaman zaman yatırımcıların gözünü korkutabilecek boyutlara ulaşıyor. Buna benzer yakınmaları dikkate alan yetkililer, EB-5 yatırımcı vizesinin nasıl daha ulaşılabilir hale getirilebileceklerinin planlamasına başladılar.

ahaber.com