Havalar Nasıl Olacak?

Dünya Hali
Yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara’nın batısı, Ege, Göller Yöresi ile Adana, Osmaniye, Kahramanmaraş, Hatay ve Malatya çevrelerinin sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahm...
EMOJİLE

Yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara’nın batısı, Ege, Göller Yöresi ile Adana, Osmaniye, Kahramanmaraş, Hatay ve Malatya çevrelerinin sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI: Önemli bir değişiklik olmayacak, mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edecek.

RÜZGAR: Genellikle güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden hafif, arasıra orta kuvvette, akşam saatlerinden itibaren Marmara’nın batısı ve Kıyı Ege’de yer yer kuvvetli olarak (40-60 km/s) eseceği tahmin ediliyor.

UYARILAR

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın akşam saatlerinden itibaren Marmara’nın batısı ve Ege Kıyıları’nda yer yer kuvvetli olarak (40-60 km/s) eseceği beklendiğinden, oluşabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA: Parçalı bulutlu, gece saatlerinde batısı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Rüzgar akşam saatlerinden itibaren bölgenin batısında yer yer kuvvetli olarak (40-60 km/s) esecek.

EGE: Parçalı ve çok bulutlu, kıyı kesimi aralıklı, iç kesimleri gece saatlerinde sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Rüzgar kıyı kesiminde güneybatı (Lodos) yönlerden yer yer kuvvetli olarak (40-60 km/s) esecek.

AKDENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, Doğu Akdeniz (Adana, Osmaniye, Kahramanmaraş, Hatay) aralıklı, Göller Yöresi gece saatlerinde sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

İÇ ANADOLU: Az bulutlu, güney ve doğusu parçalı ve yer yer çok bulutlu geçecek.

BATI KARADENİZ: Az bulutlu, zamanla parçalı bulutlu geçecek.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Az bulutlu ve açık, zamanla doğusu parçalı bulutlu geçecek.

DOĞU ANADOLU: Az bulutlu, zamanla kuzeyi parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde Malatya çevreleri sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık, zamanla batısı parçalı ve yer yer çok bulutlu geçecek.