Silahı Gören Soyguncu “Şaka Yaptım” Dedi

Dünya Hali
Fatih’te, bir kuyumcuya giren soyguncu, iş yeri sahibinin 16 yaşındaki oğlunun boğazına bıçak dayadıktan sonra babasından altınları poşete koymasını istedi. Bu sırada soğukkanlılıkla silahını çe...
EMOJİLE

Fatih’te, bir kuyumcuya giren soyguncu, iş yeri sahibinin 16 yaşındaki oğlunun boğazına bıçak dayadıktan sonra babasından altınları poşete koymasını istedi. Bu sırada soğukkanlılıkla silahını çeken kuyumcu, şahsı çok kısa sürede etkisiz hale getirdi. Güvenlik kamerasının saniye saniye kaydettiği olayda soyguncunun, "Şaka yaptım." demesi de kendisini kurtarmaya yetmedi.

Güvenlik kamerası tarafından an be an kaydedilen olayda soyguncu bir müşteri gibi dükkana giriyor. İş yerini bir süre süzen şahıs, cebinden çıkardığı ekmek bıçağını Kuyumcu İlhan Özyürek’in oğlu Talha’nın boğazına tutup baba Özyürek’ten altınları poşete koymasını istiyor. Bir anda ne olduğunu anlamaya çalışan amca İhsan Özyürek, hırsızın elindeki bıçağı almaya çalışırken baba İlhan Özyürek çekmecesinden çıkardığı Smith Wesson marka silahını zanlıya doğrultuyor. Saniyeler içinde soyguncunun elindeki bıçağı alan Özyürek, şahıs kaçmak istese de bırakmıyor. Hırsızın bir ara, "Şaka yaptım." demesine aldırış etmeyen Özyürek, cep telefonuyla 155 Polis İmdat’a haber verip, beklemeye başlıyor. Bu sırada hırsızın elindeki bıçağı alan Talha’nın korkudan ellerinin titrediği görülüyor. Yaklaşık 20 dakika saldırganla uğraşan kuyumcu Özyürek’in mücadelesi polis ekiplerinin gelmesiyle son buluyor.

Şahsın olaydan yaklaşık 1 saat önce dükkana gelerek keşif yaptığını belirten İlhan Özyürek olayı şöyle anlattı: “Şahıs iş yerine gelir gelmez bıçağını çekip, oğlumun boğazına dayadı. ‘Altınları poşete koy’ derken ben de silahımı çektim. Diğer arkadaşla beraber elindeki bıçağı alıp, memur arkadaşlara teslim ettik.” Zanlının en ufak hareket yapması durumunda silahını ateşleyeceğini vurgulayan Özyürek, “Vuracaktım. Evlat bu, başka bir şeye benzemiyor.” dedi.

Bu arada, ‘Evde silah bulundurma’ ruhsatı bulunan ancak ‘taşıma ruhsatı’na sahip olmayan Özyürek’in silahına savcılık talimatıyla el konulduğu öğrenildi.

İfadesi alınan zanlı, sevk edildiği mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

cihan