Bayrampaşalı Yetimler ‘Hami-yet’e Emanet

Dünya Hali
Elifnaz, Ege, Mustafa… Kimi 6 aylıkken, kimi bir yaşındayken babasız kalmış. Onların yüzü Bayrampaşa Kaymakamlığı’nın ‘Hami-yet’ projesiyle gülüyor. Çocuklara dershane, etüt, k...
EMOJİLE

Elifnaz, Ege, Mustafa… Kimi 6 aylıkken, kimi bir yaşındayken babasız kalmış. Onların yüzü Bayrampaşa Kaymakamlığı’nın ‘Hami-yet’ projesiyle gülüyor.

Çocuklara dershane, etüt, kırtasiye gibi eğitim hizmetlerinin yanı sıra spor, tiyatro, gibi aktiviteler düzenleniyor.

Koruyucu anlamına gelen hami ve yetimin kısaltılmışı olan yet’in birleşmesinden oluşan ‘Hami-yet’ proje, dul ve yetimlerin derdine derman oluyor.

600 dul ve yetime sahip çıkan projenin fikir babası Bayrampaşa Kaymakamı Abdülkadir Yazıcı, "Proje sayesinde kalplerimiz yumuşadı, yüreğimize huzur geldi." diyor.

Miniklerin bayramlıkları, ayakkabıları, okul masrafları onların diliyle ‘kaymakam amca’ları tarafından karşılanıyor.

Proje kapsamında kaymakamlık binasında, annelere sertifikalı meslek edindirme kursları veriliyor.

Anneler, kuaförlük eğitimi alıyor. Ardından da sertifikalarıyla kuaförlerin yanında işlerine başlayıp, evlerini geçindiriyor.

Kaymakam Yazıcı, babasını intihar, cinayet gibi sebeplerle kaybetmiş, psikolojik desteğe ihtiyacı olan çocuk ve annelere, doğrudan ev ziyaretlerinin yapıldığını ifade ediyor. Bayrampaşa Kaymakamı, elliden fazla Hami-yet çocuğunun hukuk ve tıp fakültesini kazandığını söylüyor.

İletişim fakültesini kazanan Hami-yet çocuğu Tuğçe Koçak, "Bu proje olmasaydı, ben üniversiteyi kazanamazdım. Çünkü bize hem maddi anlamda destek çıktılar hem de manevi olarak bizi hayata tutundurdular." şeklinde konuşuyor.

Abdülkadir Yazıcı, Hami-yet ailelerine 200 kurban keseceklerini anlattı. Bayram sevincini yaşamaları için de kurbanları bir arada tuttuklarını ve bayram sabahı çocukların kendi kurbanlarını gördüğünü söylüyor.

Zaman