Depremzede, Kışı ise Konteynerde Geçirecek

Dünya Hali
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın koordinasyonunda yürütülen çalışma kapsamında evi yıkılan veya oturulamaz halde bulunanlara konteyner dağıtılacak. Depremzedeler kışı çadırda değil, konteynerle...
EMOJİLE

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın koordinasyonunda yürütülen çalışma kapsamında evi yıkılan veya oturulamaz halde bulunanlara konteyner dağıtılacak. Depremzedeler kışı çadırda değil, konteynerlerde geçirecek. İnşaat şantiyelerinde kullanılan konteynerler çadırlara göre sağlam olmasının yanı sıra içerisinde tuvalet ve banyo da bulunduracak. Bakanlık, Türkiye genelinde çok sayıda firma ile temasa geçerken ilk teslimatları 15 gün içerisinde yapmayı hedefliyor. Bir ay içerisinde ise depremde evi kullanılamaz hale gelenlerin tümüne konteyner dağıtılacak. Başbakanlık’la birlikte yürütülen çalışma kapsamında ne kadar konteyner dağıtılacağı, hasara ilişkin ön raporun tamamlanmasının ardından netleşecek. Konteyner alımlarını ise Toplu Konut İdaresi (TOKİ) gerçekleştirecek.
 
Türk Kızılayı 2 bin 500 adet Mevlana Evi’nin de bölgeye ulaştırılması için planlama çalışmalarına başladı. Ayrıca Erciş Stadyum alanında ve Van-Erciş yolunda iki çadırkent oluşturuldu. Kızılay şu ana kadar ülke geneline yayılmış lojistik merkezlerinden bölgeye 17 bin 239 çadır, 21 toplu barınma çadırı gönderdi. Bölgeye 4 mevsim kullanıma uygun çadırlar ulaştırıldı.

Zaman