Adres Değiştirenler Dikkat!

Dünya Hali
20 iş günü içerisinde yeni adresini bildirmeyenler para cezası ödemek zorunda . Evini taşıyarak adresini değiştiren, ancak bunu 20 iş günü içerisinde bildirmediği için para cezası uygulanan kişilerin ...
EMOJİLE

20 iş günü içerisinde yeni adresini bildirmeyenler para cezası ödemek zorunda .

Evini taşıyarak adresini değiştiren, ancak bunu 20 iş günü içerisinde bildirmediği için para cezası uygulanan kişilerin sayısı on binlere ulaştı.

Oysa vatandaşların adres bildirimini zamanında ve doğru şekilde yapmaları, birçok açıdan büyük önem arz ediyor.

Çankaya Nüfus Müdürü Mustafa Güngörlü, yargının hızlı işleyebilmesi, seçim kurulunun güncel adres bilgilerini nüfus müdürlüklerinden alabilmesi, ve Sağlık Bakanlığı’nın aile hekimliği uygulamasını daha düzgün yapabilmesi için adres bildiriminin son derece önemli olduğunu söyledi.

Adres değişikliğini zamanında bildirmeyenlere 354 lira, gerçeğe aykırı adres bildiriminde bulunanlara ise 710 lira para cezası uygulanıyor.

Bildirim Süresi Geçtiğinde ne Yapılmalı?

Mustafa Görgülü, konuyla ilgili şunları söyledi: "Eğer süresini geçiren vatandaşlarımız olur ise biz 7 gün içerisinde kabahatlerinden dolayı savunma istiyoruz. Savunmaları yeterli görülmez ise idari yaptırım kararına karşı 15 gün içerisinde sulh ceza mahkemesine müracaatta bulunabiliyorlar"

Trt.net.tr