Ev Hanımları Simitçilere Abone Oldu

Dünya Hali
Kimilerini altın günleri buluşturuyor, kimilerini döviz kurları. Muhabbet sürerken saatler akıp geçiyor. Böyle günlerde akşamın nasıl olduğunun farkına bile varılmıyor. Sohbet koyulaşıyor, çay, kek, p...
EMOJİLE

Kimilerini altın günleri buluşturuyor, kimilerini döviz kurları. Muhabbet sürerken saatler akıp geçiyor.

Böyle günlerde akşamın nasıl olduğunun farkına bile varılmıyor. Sohbet koyulaşıyor, çay, kek, pasta, çörek ve böreklerin biri gidip öbürü geliyor. Herkes rahat, bir tek ev sahibesi müstesna.

Çünkü, ev hanımları misafir ağırlayacakları zaman saatler öncesinden ‘hiçbir eksiğim bulunmasın’ düşüncesiyle telaşa kapılıyor. ‘Börek de yapayım, kurabiye de bulunsun, çeşit bol olsun’ diyen hanımların hepsini birden yetiştirmesi elbette zor.

Misafir ağırlama günlerinde ev hanımlarını yakındaki simit evleri kurtarıyor. Hanımlar, kara fırından taze çıkmış çıtır simitleri, çeşit çeşit poğaça ve açmaları, Karaköy böreği ve su böreğini alıp misafirlerine ikram ediyor.

Hanımların bu seçimi, unlu mamul satan işyerlerini de yeni stratejiler geliştirmeye yöneltmiş. Bazı simit evleri abonelik sistemi bile başlatmış. İlk defa ürün alanlara ‘hoşgeldiniz’ ziyareti yapan işyeri sahipleri, müşterilerinin adres bilgilerini alıp, onlara abone numarası veriyor.

Böylece ürün isteyecekleri zaman hanımların sadece abone numarasını söylemeleri yetiyor. Firmalar bununla da yetinmiyor. Abone olan müşterilerinin doğum günlerini de pasta ile kutluyor. Ayrıca ihtiyaç sahipleri yararına kermes düzenleyen ev hanımlarına maliyetine veya ücretsiz ürünlerle katkıda bulunuyorlar.

Ev hanımı Musadiye Bartın, 5 çayında misafir ağırlayacağı zaman evlerinin yanındaki unlu mamul satan fırından türlü kurabiye ve kekler aldığını anlatıyor.

Simit ve açmaların kahvaltılı davetlerin vazgeçilmezi haline geldiğini dile getiren Bartın, davete katılan diğer hanımların da ikramlıkların bazılarını evde pişirdiğini, bazılarını ise fırından hazır aldığını aktarıyor.

Başkent’te faaliyet gösteren Çağır Unlu Mamulleri, müşterilerine abone usulü hizmet veriyor. Firma sahibi Adem Çağır, konuklarını sabah kahvaltısında ağırlayan hanımların genellikle simit, poğaça ve açma, öğlen davetlerinde ise pide türleri veya tava pizzaların tercih edildiğini dile getiriyor.

Çağır, kendilerinden ilk defa ürün alan müşterilerinin evine ellerinde pasta ile ziyarete gittiklerini anlatıyor. Çağır, kermes düzenleyen hanımlara, ürünlerini ücretsiz veya maliyetine vererek destekte bulunduklarını aktarıyor.

Zaman