DHA Muhabirleri Toprağa Verildi

Dünya Hali
Çarşamba günü meydana gelen 5,6 şiddetindeki depremde yıkılan Bayram Otel’in enkazı altında kalarak vefat eden Sebahattin Yılmaz için cenaze töreni düzenlendi. Erzurum Gürcükapı Camii’nde ...
EMOJİLE

Çarşamba günü meydana gelen 5,6 şiddetindeki depremde yıkılan Bayram Otel’in enkazı altında kalarak vefat eden Sebahattin Yılmaz için cenaze töreni düzenlendi. Erzurum Gürcükapı Camii’nde öğle vakti kılınan cenaze namazının ardından, Yılmaz’ın cenazesi Asri Mezarlıktaki aile kabristanında toprağa verildi.

Yılmaz’ın cenazesi, dün akşam saatlerinde Erzurum’a getirilip Aziziye Araştırma Hastanesi morguna kaldırılmıştı. Yılmaz’ın cenaze törenine eşi Zeynep, oğlu Alperen, kızı Egem, DHA Genel Müdürü Uğur Cebeci, AA Genel Müdürü Kemal Öztürk, Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk, şovmen Acun Ilıcalı ile meslektaşları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Cenaze namazı öncesinde Zeynep Yılmaz, oğlunun kolları arasında eşinin tabutu başına gelerek gözyaşı döktü. Yılmaz ailesi cami bahçesinde taziyeleri kabul etti.

DHA Genel Müdürü Cebeci ise çalışanlarını kaybetmekten dolayı üzgün olduklarını dile getirdi. Bu arada, cenazeye CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da çelenk gönderdiği görüldü.

Van’da meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki depremde yıkılan Bayram Otel’inin enkazı altında kalarak hayatını kaybeden Doğan Haber Ajansı (DHA) muhabiri Cem Emir, memleketi Tunceli’de son yolculuğuna uğurlandı.

Cem Emir için Tunceli Cemevi’nde cenaze namazı kılındıktan sonra çarşı merkezinde bulunan Ata Sokak’ta omuzlara alınarak alkışlar eşliğinde, Belediye Yeraltı Çarşısı üzerine götürüldü. Cem Emir için son görevini yerine getirmek isteyen binlerce kişi tören alanını doldurdu. Van depreminde ve Görev başında hayatını kaybeden gazeteciler için saygı duruşu yapıldı. Tunceli’de görev yapan gazeteci arkadaşları Cem Emir’in yaşam hikayesini ve onunla ilgili duygularını, Cem hakkındaki hatıralarını ve

düşüncelerini anlatırken törende duygusal anlar yaşandı. Türkiye Gazeteciler Sendikası Başkanı Ercan İpekçi ise yaptığı konuşmada, konuşmalarında gazetecileri ve mesleklerini küçümseyen ve zorluklarıyla alay eden politikacılara hitaben, "Mesleğin zorlukları bu cenazelerle apaçık ortada, mesleğimizin zorluklarını küçümseyen ve bizimle alay eden politikacılara bu durumu görsünler, en azından bu adamlar susmalarını sussunlar" dedi.

DHA Genel Müdür yardımcısı Kemal Gümüş ise yaptığı konuşmada, Cem’le ilk karşılaşmasında üzerinde bıraktığı olumlu etkiyi ve gazetecilikteki başarısını anlattıktan sonra, "Keşke Cem uzun yıllar yaşayıp bir duayen olarak aramızda kalsaydı" dedi.

Cem’in cenazesi daha sonra alkışlar eşliğinde cenaze aracına götürüldü. Buradan bir araç konvoyu eşliğinde Hozat ilçesine bağlı Çığırlı köyünde toprağa verildi.

iha cihan