TÜBİTAK Ödülleri Sahiplerini Buldu

Dünya Hali
Törene ev sahipliği yapan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, "devletlerin geleceğini bilimdeki gelişmelerin şekillendireceğini" söyledi. Gül sözlerini şöyle sürdüdü: "Milletlerin beka duygular...
EMOJİLE

Törene ev sahipliği yapan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, "devletlerin geleceğini bilimdeki gelişmelerin şekillendireceğini" söyledi.

Gül sözlerini şöyle sürdüdü:

"Milletlerin beka duyguları anlatılırken genellikle askeri ve siyasi kontekste bunlar anlatılır. Milletlerin ve devletlerin geleceğini şekillendiren şey, bilimde araştırmada teknolojideki gelişmedir. Dolayısıyla ben buna beka duydusuyla bakıyorum ve bu konuda büyük memnuniyet duyuyorum. Türkiye’de bu konuda büyük bir bilincin ve anlayışın oluştuğunu muhakkak ki buna üniversitelerin çok büyük katkısı olmuştur. TÜBİTAK’ın eskiden beri çok büyük katkısı omuştur. Ayrıca bugün şu da ispatlandı ve görülüyor ki çok daha açık şekilde ekonomik büyüme ve ekonomik gelişmenin itici gücü bizim klasik olarak bildiğimiz üretim faktörlerinin dışında bilim teknoloji olmuş oldu. Üretim faktörleri diyince sermeye, toprak akla gelirdi. Artık bilim ve teknoloji bu konunun öncüsü oldu."

Trt.net.tr