5 Dakikada Şirket Kurulabilecek

Dünya Hali
Yazıcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ticaretin, tarihin her döneminde toplumsal hayat üzerinde belirleyici olduğunu belirtti. Yeni Türk Ticaret Kanunu’nun yürürlüğe girmesiyle birlikte şirk...
EMOJİLE

Yazıcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ticaretin, tarihin her döneminde toplumsal hayat üzerinde belirleyici olduğunu belirtti.

Yeni Türk Ticaret Kanunu’nun yürürlüğe girmesiyle birlikte şirketler kurulurken artık uzun formalitelere gerek kalmayacağını, elektronik ortamda 5-6 dakikada şirket kurulmasının mümkün hale geleceğini ifade eden Yazıcı, ticaret sicil kayıtlarının elektronik ortamda tutulacağını ve depolanacağını, fatura ve benzeri teyit mektuplarının elektronik ortamda hazırlanıp saklanabileceğini, genel kurul çağrılarının elektronik posta ile yapılabileceğini ve toplantıya katılma, öneri sunma, oy kullanma gibi yönetimsel haklarda elektronik imza kullanılabileceğini kaydetti.

Bakan Yazıcı, tarafların anlaşması durumunda ihbar, itiraz ve benzeri beyanların da yine internet yolu ile yapılabileceğini söyledi.

Yazıcı, " Bu kanunla getirdiğimiz bir diğer yenilik ise tek kişiyle şirket kurulumudur" dedi.

Elektronik ticaretin giderek büyüyen ve gelişen bir alan olduğunu hatırlatan Gümrük ve Ticaret Bakanı, Bu doğrultuda, önemi günden güne artan elektronik ticaretin hukuki altyapısını oluşturmak üzere gerekli adımları attıklarını ifade etti. Yazıcı, önümüzdeki dönemde elektronik ticarete ilişkin yasayı da çıkaracaklarını anlattı.

AA