Toplu Nargile Partisi Hastanelik Etti

Dünya Hali
Almanya’da, 100 kişilik salonda 70 nargileyi aynı anda yakan gençler, zehirlendi. Türk, Arap ve Almanlardan oluşan 13 gençten 3’ü ayakta tedavi edilirken, 10’u hastaneye kaldırıldı. ...
EMOJİLE

Almanya’da, 100 kişilik salonda 70 nargileyi aynı anda yakan gençler, zehirlendi. Türk, Arap ve Almanlardan oluşan 13 gençten 3’ü ayakta tedavi edilirken, 10’u hastaneye kaldırıldı.

Almanya’da noel eğlencesi için nargile partisi düzenleyen gençler, 70 nargileyi aynı anda yakınca kömürden çıkan karbonmonoksit gazından zehirlendi. Almanya’nın Wiesbaden kenti yakınlarındaki İgstadt kasabasında geçen pazar akşamı, yaklaşan noel nedeniyle çok sayıda aralarında Türkler’in de bulunduğu çok sayıda genç bir araya geldi ve ‘nargile partisi’ düzenledi.

Nargile partisi için 100 kişilik salonda 70 nargile aynı anda yakıldı. Bir süre sonra gençler, fenalaşmaya başladı. Gençlerden birinin salondan çıktıktan sonra dengesini kaybedip, kafasını otomobile çarpmasıyla olay yerine ilk yardım ekibi çağırıldı.

HAVALANDIRMA YETERSİZDİ

Olay yerine gelen sağlık ekipleri, bu gencin "Dumandan zehirlendik" demesi üzerine, salona girdi. Salonda yapılan ölçümde karbonmonoksit gazının üst düzeyde olduğu belirlendi. Çok sayıda genç hemen dışarı çıkarılırken, gençlerden 13’ünün dumandan zehirlendiğinin tespit edildi.

3’ü ayakta tedavi edilirken, 10’u hastanede tedaviye alındı. Zehirlenmeye, nargileyi yakmak için kullanılan kömürün çıkardığı karbonmonoksit gazının neden olduğu kaydedildi. Polis, Türk, Arap ve Alman gençlerinin katıldığı nargile partisinin düzenlendiği salonun havalandırmasının yetersiz olması dolayısıyla, biriken dumanın gençleri yavaş yavaş zehirlediği, zehirlenen gençlerin ayağa kalktıklarında dengelerini kaybederek düştüklerini belirtti.

İki hafta önce de Wiesbaden’de meydana gelen karbonmonoksit zehirlenmesinde Yozgatlı Bozkurt ailesinden 3 kişi yaşamını yitirirken 2 kişi de hastanede yoğun bakıma alınmıştı.

Sabah