Facebook kullanmayan 6 milyar kişi kim?

Dünya Hali
Şimdiye kadar Facebook’un üye sayısı ve ülkeler bazındaki kullanıcı sayılarını sizlere aktarıldı. Konuyla ilgili birçok bültende de haberler yer almakta. Peki dünya nüfusunun yüzde 9’unu ü...
EMOJİLE

Şimdiye kadar Facebook’un üye sayısı ve ülkeler bazındaki kullanıcı sayılarını sizlere aktarıldı. Konuyla ilgili birçok bültende de haberler yer almakta. Peki dünya nüfusunun yüzde 9’unu üyesi yapmayı başaran Facebook’a üye olmayan 6 milyar kişi kim? AllFacebook’ta yayımlanan bir makalede bu 6 milyar kişinin kimler olabileceğine dair varsayımlar yer alıyor.

WHO’nun açıkladığı rakamlara göre dünyada 3 milyar kişi fakirlik sınırı altında yaşıyor. Bu kişiler temel ihtiyaçlarının yanısıra internet erişimine de sahip değiller. Bu nüfus Facebook kullanmayan 6 milyar kişi içersinde büyük bir oranı oluşturuyor.

Bunun yanısıra bazı ülkeler Facebook’a erişimi engellemiş durumda. Bu ülkelerin başında 1.3 milyar nüfusuyla Çin geliyor. Diğer ülkeler ise 78 milyonluk İran, 23 milyonluk Kuzey Kore, 11 milyonluk Küba ve 54 milyonluk Myanmar.

147 milyon nüfuslu Rusya ve 127 milyonluk Japonya’da ise durum çok daha farklı. Bu ülkelerde Facebook yerel sosyal ağların etkinliğinden dolayı nüfusun büyük oranına hitap edemiyor. 310 milyonluk ABD’ye baktığımızda ise 113 milyon kişinin Facebook kullanmadığını görüyoruz. Ülkede fakirlik sınırının altında yaşayan kişi sayısı ise 47 milyon.

Ülkemizde ise durum Socialbakers’ın raporlarına göre değerlendirildiğinde; 31 milyon Facebook kullanıcısı var, verilere göre ülkemizin yüzde 60’ı Facebook kullanmıyor.

Facebook’un 2012 sonlarında 1 milyar kullanıcıya ulaşması bekleniyor. Bakalım Facebook beklentileri karşılayabilecek mi yoksa aksine düşüş mü yaşayacak.

AHaber