Fırtına 5 İlde Hayatı Felç Etti

Dünya Hali
Muğla’nın Bodrum ilçesinde etkili olan fırtına nedeniyle ”Marjo” isimli yat karaya oturdu. Bodrum’da akşam saatlerinde başlayan, gece ve sabah saatlerinde etkisini artıran fırt...
EMOJİLE

Muğla’nın Bodrum ilçesinde etkili olan fırtına nedeniyle ”Marjo” isimli yat karaya oturdu.

Bodrum’da akşam saatlerinde başlayan, gece ve sabah saatlerinde etkisini artıran fırtına nedeniyle karaya oturan yaklaşık 18 metre uzunluğundaki ”Marjo” isimli yatın bazı bölümleri zarar gördü.

Fırtına nedeniyle Kumbahçe Mahallesi’nde bulunan Halikarnas İskelesi, parçalanarak kullanılamaz hale geldi. Sahilde bulunan bir elektrik panosu denize sürüklendi. Aydın Denizli Muğla Elektrik Dağıtım AŞ Bodrum İşletme Müdürlüğü ekipleri, çevredeki elektrik hatlarında vatandaşların zarar görmemesi için tedbir aldı. Bu arada belediye ekipleri de Kumbahçe sahilinde su basan restoranlarda çalışma yaptı. Ekipler denizden gelen yosunları, iş makineleri yardımıyla temizlemeye çalışıyor.

Kumbahçe Sahili’ndeki bir restoranda çalışan Yusuf Manova, Bodrum’da iki yıldır yaşadığını ve böyle büyük bir fırtınayla karşılaşmadığını söyledi. Fırtına sonucu büyük dalgaların meydana geldiğini anlatan Marova, kendilerinin sıkıntı yaşamadıklarını, ancak komşularının zarar gördüğünü ifade etti.

-Bodrum Kaymakamı Gödekmerdan-

Bodrum Kaymakamı Mehmet Gödekmerdan , fırtına nedeniyle Kumbahçe sahilindeki bazı restoran ve işyerlerinin zarar gördüğünü ifade etti.

Belediye ekiplerinin zarar gören yerlerde çalışmalarını sürdürdüğünü belirten Gödekmerdan, ”Şu anda elimizde hasara ilişkin net rakamlar yok. Ekiplerimiz çalışması sonucu bazı rakamlar verebilirim” diye konuştu.

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ise yağmur nedeniyle bir sıkıntı yaşanmadığını, ancak fırtınanın sahildeki işyerlerinde zarara yol açtığını söyledi. Belediye olarak gerekli uyarıları vatandaşlara ve denizcilere önceden yaptıklarını anlatan Kocadon, belediye ekiplerinin gece boyunca çalıştığını ve çalışmaya devam ettiğini bildirdi.

Bodrum’da dün akşam saatlerinde etkisini artıran sağanak yağış ve şiddetli lodos nedeniyle çatılar uçtu sokaklar göle döndü.

Bodrum’da akşam saatlerinde başlayan fırtına ve sağanak yağmur hayatı olumsuz etkiledi. Fırtına ve sağanak yağış nedeniyle bir çok ev ve işyerinde su baskınları meydana gelirken fırtına nedeniyle elektrikler kesildi.

Bodrum’da akşam saatlerinden itibaren etkili olmaya başlayan şiddetli fırtına hayatı olumsuz etkiledi. Saat 22.00 sıralarında şiddetli fırtınayla birlikte sağanak yağmur bir çok ev ve işyerinde su baskınlarına neden oldu. Şiddetli fırtına nedeniyle bazı işyerlerinin camları patladı, ilçede elektrikler kesildi.

Bitez açıklarında ise bir teknenin karaya oturduğu belirtilirken itfaiye ekipleri sel baskınlarına karşı çalışma başlattı.

Konya’nın Seydişehir ilçesinde şiddetli rüzgar bir evin çatısını uçururken, çöp konteynırları yol ortasına fırladı.

Dün akşam saatlerinde etkisini artıran ve saatteki hızı 50 ila 70 kilometre arasında değişen şiddetli lodos, Yeni Cami Mahallesi’nde bir evin çatısını uçurdu. Yerinden fırlayan çatı sokak ortasına düşerken, çevrede kimsenin bulunmaması olası bir kazayı önledi.

Çöp konteynırları da rüzgar nedeniyle devrilerek sürüklendi. Yol ortasında kadar gelen çöp konteynırları kaldırılarak yerlerine konuldu. Şiddetli rüzgarda çatılardan kiremitlerin uçabileceği belirtilerek, vatandaşlardan dikkatli olmaları istendi.

Antalya’da yaşanan şiddetli fırtına sonrası denizde oluşan dev dalgalar falezleri dövdü. Dalgaların boyu yat limanında yaklaşık 20 metreyi buldu

Antalya’da saatteki hızı 60 ile 80 kilometreyi bulan kuvvetli rüzgar, denizde dev dalgalar oluşmasına neden oldu. Dün gece başlayan yağış, sabahın ilk ışıklarına doğru rüzgarın da etkisiyle fırtınaya dönüştü. Dünyaca ünlü Konyaaltı sahil yolunda sabah sporu yapan vatandaşlar fırtına nedeniyle zor anlar yaşadı. Limanda bulunan yat ve küçük gezi teknelerinin bazıları karaya çıkarılırken, bazıları iplerle sağlama alındı.

Antalya’da yaşanan şiddetli fırtına sonrası denizde oluşan dev dalgalar falezleri dövdü. Dalgaların boyu yat limanında yaklaşık 20 metreyi buldu. Bazı vatandaşların ise fırtınada sahile vuran tahta parçalarını topladıkları görüldü.

Konya’nın Akşehir ilçesinde şiddetli lodos nedeniyle aralarında cezaevinin de bulunduğu bazı binaların çatısı uçarken, çeşitli yerlerinden yaralanan 15 kişi hastanelere müracaat etti.

İlçede şiddetli rüzgar hayatı olumsuz etkiledi. Saatte 138 kilometre hızla esen rüzgar nedeniyle birçok ağaç yerinden sökülürken, pek çok evde de baca yangınları meydana geldi. Yaşlılar ve çocuklar şiddetli rüzgar nedeniyle yürümekte güçlük çekti. İlçedeki çok sayıda işyerinin tabelası rüzgar nedeniyle yerinden sökülürken, bazı işyerleri ise bugün kepenk açmadı.

Akşehir Belediyesi tarafından vatandaşların zorunlu olmadıkça sokağa çıkmamaları konusunda sürekli anons yapıldı. İtfaiye, zabıta ve güvenlik ekipleri şehrin çeşitli yerlerinde rüzgar nedeniyle meydana gelen olaylara müdahale ediyor. Şiddetli rüzgarda çeşitli yerlerinden yaralanan 15 vatandaş, tedavi olmak için hastaneye müracaat etti.

AA