İstanbul’a Yarın Kar Geliyor

Dünya Hali
Bu geceden itibaren tüm Türkiye yağışlı havanın etkisi altına girecek. Hakkari’de yoğun kar yağışı etkili olurken, Edirne, İzmir ve Tekirdağ için de yağış uyarısı yapıldı. Yarın ise Marmara̵...
EMOJİLE

Bu geceden itibaren tüm Türkiye yağışlı havanın etkisi altına girecek. Hakkari’de yoğun kar yağışı etkili olurken, Edirne, İzmir ve Tekirdağ için de yağış uyarısı yapıldı. Yarın ise Marmara’da kar bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nce yapılan son değerlendirmelere göre, yağışların Antalya ve Muğla çevrelerinde aşırı, Aydın, Denizli, Manisa, Uşak, Kütahya, Isparta, Burdur, Mersin, Adana, Kocaeli, Sakarya, Yalova ve Bilecik çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. İç ve doğu bölgelerde bu sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis görülecek.

Hava sıcaklığı ülkenin batısında 2 ila 4 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

Rüzgar genellikle güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, batı ve iç bölgelerde kuvvetli (40-60 km/s)Kıyı Ege, Batı Akdeniz kıyılarında kuvvetli ve fırtına (60-80 m/s) şeklinde esecek.

TRAKYA’DA NEHİRLER TAŞTI

Trakya ve Balkanlarda son günlerde etkili olan yağmur nehirlerin su seviyesini yükseltti. Yatağına sığmayan nehir suyu Edirne sınırlarından taşmaya başladı. Taşkınlar Edirne’nin batı kesimlerinde başladı. Her saat daha artan su seviyesi tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nin yapıldığı Sarayiçi Er Meydanı civarını kaplamaya başladı. Sular Sarayiçine geçişleri sağlayan iki köprüden biri olan Fatih Köprüsü’nün ayaklarını kaplamaya başladı.

Sabah saatlerinde yükselmeye başlayan su seviyesi nedeniyle Edirne Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı polis ekipleri Fatih, Kanuni, Saraçhane, Yalnızgöz ve Gazimihal köprülerinin bulunduğu alanda güvenlik önlemi aldı. Suların suların köprüleri kapatması sonucu tarihi Sarayiçi’nde giden yollar trafik ekipleri tarafından yaya ve araç ulaşımına kapatıldı.

Sarayiçi’nde bulunan vatandaşların ayrılması için de polis megafonundan anonslar yapıldı.

Burada Tunca Nehri üzerinde bulunan Suakacağı ölçüm istasyondan saat 08:00’de kaydedilen su seviyesi 172,1 iken saat 10:00’da ise 184 metreküp/saniye olarak kaydedildi.

KUŞADASI’NDA FIRTINA

Aydın’ın Kuşadası ilçesinde dün (6 Ocak) gündüz saatlerinde başlayan ve etkisini gece boyunca artırarak devam ettiren kuvvetli fırtına ve sağanak yağmur hâlâ devam ediyor. Fırtına sebebiyle gece uzun süre elektrik kesildi. Vericilerin bulunduğu Pilav Dağı’nda da kesintisi olması sebebiyle televizyon yayınları aktarılamadı. Birçok dükkânın tenteleri yırtıldı. Sağanak yağmur caddeleri göle çevirdi, birçok ev ve işyerini su bastı. Dünden beri balıkçı barınağında bekletilen tekneler, bugün de orada kaldı. Ayrıca Davutlar ve Güzelçamlı’da beldelerinde de bazı dükkanların tenteleri yırtıldı. Davutlar’da kapalı pazaryerinin çatısı yer yer uçtu. Meteoroloji, Kuşadası’nda sağanak yağmur ve fırtınanın bugün de etkili olacağını bildirdi.

ANTALYA’DA BİR ÇİFT KAYBOLDU

Antalya’da birbirleriyle tartıştıktan sonra denize giren çift dalgaların arasında kayboldu.

Antalya’nın dünyaca meşhur Konyaaltı Plajları’nda dün gece eşiyle tartışan Deniz Dumlupınar, dalgaların arasında kayboldu. Eşinin denize girmesinin üzerine koca Sabit Dumlupınar da onu kurtarmak için denize girdi. Hızı 50 kilometreyi geçen fırtına ve dev dalgalar yüzünden dün gece arama yapılmamasının üzerine sabah erken saatlerde çifti arama çalışmaları başladı.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların Antalya ve Muğla çevrelerinde aşırı, Aydın, Denizli, Manisa, Uşak, Kütahya, Isparta, Burdur, Mersin, Adana, Kocaeli, Sakarya, Yalova ve Bilecik çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden, oluşabilecek olumsuzluklara (ani sel, su baskını, taşkın, ulaşımda aksamalar, vb.) karşı vatandaşların ve ilgililerin dikkatli ve tedbirli olmaları gerekiyor.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI

Rüzgarın Batı ve iç bölgelerde kuvvetli (40-60 km/s), Kıyı Ege, Batı Akdeniz kıyılarında kuvvetli ve fırtına (60-80 m/s) şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (deniz ulaşımında aksamalar, soba zehirlenmeleri, çatı uçması, vb.) vatandaşların ve ilgililerin dikkatli ve tedbirli olmaları gerekiyor.

BÖLGELERDE SON DURUM

MARMARA: Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Kocaeli, Sakarya, Bilecik ve Yalova’da kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın Trakya’da kuzeyli yönlerden kuvvetli (30-50 km/s) olarak eseceği bekleniyor.

EGE: Çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Muğla’da aşırı, Aydın, Manisa, Denizli, Kütahya ve Uşak çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın, güney kesimlerinde güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli (50-70 km/s) olarak esmesi bekleniyor.

AKDENİZ: Çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Antalya’da aşırı, Adana, Mersin, Isparta ve Burdur’da kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgar, Batı Akdeniz’de güney yönlerden kuvvetli (40-60 km/s) ve yer yer kısa süreli fırtına (50-70 km/s) şeklinde esecek.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, Eskişehir, Konya ve Karaman ile zamanla Ankara, Niğde, Kırıkkale ve Kırşehir çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgar güneyli yönlerden yer yer kuvvetli olarak (40-70 km/s) esecek.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, Zonguldak, Düzce, Bolu ile zamanla Bartın, Karabük ve Kastamonu çevrelerinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren Çorum çevrelerinin aralıklı yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin iç kesimlerinde bu sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis görülmesi bekleniyor.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, Malatya ve Bingöl ile zamanla Elazığ, Erzincan ve Tunceli çevrelerinin aralıklı yağışlı geçmesi bekleniyor. Yağışların, Malatya ve Elazığ çevrelerinde yağmur, Erzincan ve Tunceli çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Bölge genelinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis görüleceği tahmin ediliyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, Gaziantep, Kilis, Adıyaman ve Ş.Urfa çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde bölgenin doğusunda buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis bekleniyor.