Kar Yağışı Köy Yollarını Ulaşıma Kapadı

Dünya Hali
Bolu Dağı’nın yüksek kesimlerinde dün gece başlayan ve aralıksız devam eden yağış nedeniyle kar kalınlığı 50 santimetreye ulaştı. Bolu ve Düzce kent merkezinde ise kar kalınlığı 15 santimetreyi ...
EMOJİLE

Bolu Dağı’nın yüksek kesimlerinde dün gece başlayan ve aralıksız devam eden yağış nedeniyle kar kalınlığı 50 santimetreye ulaştı. Bolu ve Düzce kent merkezinde ise kar kalınlığı 15 santimetreyi buldu.

D-100 karayolu Bolu Dağı güzergahını kullanan sürücüler, trafik ekiplerince araçlarında zincir, çeki halatı ve takoz bulundurmaları ve aşırı hız yapmamaları konusunda uyarılıyor. Meteoroloji yetkilileri, kar yağışının gece boyunca etkili olacağını bildirdi.

-Sakarya-

Sakarya’da kar yağış nedeniyle il genelinde toplam toplam 39 köy yolunun ulaşıma kapandığı belirtildi. Sakarya İl Özel İdaresi ekiplerinin kapanan köy yollarını ulaşıma açmak için çalışmalarını sürdürdüğü kaydedildi.

-Düzce-

Düzce’de sabah saatlerinden itibaren etkisini artıran kar yağışı nedeniyle Akçakoca’da 5, Cumayeri’nde 3, Çilimli’de 3 ve Gümüşova’da ise 1 olmak üzere toplam 12 köye ulaşım sağlanamıyor. Kapanan köy yollarının ulaşıma açılması için çalışmaların devam ettiği bildirildi.

-Kırklareli-

Kırklareli’de kar yağışı nedeniyle merkeze bağlı 5 köy ile Demirköy ilçesine bağlı Sislioba ve Beğendik köylerinin yollarını açmak için çalışmaların sürüyor. Kırklareli Meteoroloji Müdürü Naci Gürbüz, kar yağışının 3 Şubat Cuma gününe kadar aralıklarla devam edeceğini söyledi.

AA