Ayakkabı Üretiminde Çalışacak Adam Bulamıyor

Dünya Hali
Ayakkabı üreticisi Hangar Ayakkabı Yönetim Kurulu Başkanı Alpaslan Selçuk, kalifiye eleman sorununa çare bulamamaktan yakınıyor. Bir süredir haftanın Salı günlerini fabrika gezilerine ayıran Beylikdüz...
EMOJİLE

Ayakkabı üreticisi Hangar Ayakkabı Yönetim Kurulu Başkanı Alpaslan Selçuk, kalifiye eleman sorununa çare bulamamaktan yakınıyor.

Bir süredir haftanın Salı günlerini fabrika gezilerine ayıran Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun’un son durağı Hangar Ayakkabı oldu.

Hangar Ayakkabı tesislerinde Yönetim Kurulu Başkanı Alpaslan Selçuk’la bir araya gelen Başkan Uzun, sektör hakkında bilgi aldı.

‘EN BÜYÜK SORUN: KALİFİYE ELEMAN’

Sürekli olarak kalifiye elemana ihtiyaç duyduklarını belirten Alpaslan Selçuk, “Yıllardır her platformda eleman sorunu yaşadığımızı söylüyoruz. Özellikle de kalifiye eleman sorunu sadece bizim değil tüm ayakkabı sektörünün en önemli sorunu konumunda.

İŞKUR’a gittik, olmadı. Kaymakam’a gittik, olmadı. Fabrikamıza kadar gelip bizi dinleyen Beylikdüzü Belediye Başkanımız Yusuf Uzun, konuyla ilgileneceklerini söyledi.

Bir an evvel sektörün kanayan yarası olan kalifiye eleman sorununa bir çözüm bulunması gerekiyor. Eğer yerli üretimin gücünü tüm dünyada göstermek istiyorsak öncelikle bu tür sorunların üstesinden gelmemiz gerekiyor.” Diye konuştu.