Türkçe için en komik kelime önerileri

Dünya Hali
Lütfi Albayrak’ın yazısı Türkçemize yeni kelimeler İşte vatandaşlarımızın Türkçe’ye kazandırılmasını istediği yeni kelimeler: ÇAYYAŞ: Sabahtan akşama kadar çay içen bağımlı kimse. Türkler ...
EMOJİLE

Lütfi Albayrak’ın yazısı

Türkçemize yeni kelimeler

İşte vatandaşlarımızın Türkçe’ye kazandırılmasını istediği yeni kelimeler:

ÇAYYAŞ: Sabahtan akşama kadar çay içen bağımlı kimse. Türkler kahveden çok çayı severler.

DEKILTE: Görgüsüz, kıro erkeğin ipek gömleğinin önünü derin açarak sergilediği kıllı ve altın kolyeli göğsü. Nedense bazı kadınlar erkekte kıllı göğsü seksi bulurlar.

HİÇ ÇAMAŞIRI: Varlığı ile yokluğu belli olmayan kadın iç çamaşırı.

DUŞÜNÜR: Duş alırken gelen ilhamla ülke sorunları, hayatın anlamı veya benzer derin konulara kafa yoran ve özgün fikirler üreten entelektüel ve temiz kimse.

CİNEKOLOG: ‘Kızım, senin içine cin girmiş’ diyerek kadınların oralarını buralarını elleyen, cinsel tacizde bulunan hoca, üfürükçü,

KANKAMATİK: Yolsuz kaldığınızda borç para aldığınız yakın arkadaş.

EFEMDİ: Davranışları ve sözleri kadınsı olacak kadar nazik, yumuşak ve ince erkek.

İÇERDÖVER: Her akşam bir yerde içip, eve zil zurna sarhoş gelip karısını, çocuğunu döven hayırsız koca, kötü baba, zayıf karakter.

SİNİRBAZ: Nasıl olduğunu anlayamadığınız ve çözemediğiniz bir şekilde, sizi her defasında sinirlendirebilen özel kimse.

HAFIZAPPİNG : Bir şeyi hatırlamaya çalışırken hafızanızda attığınız hızlı tur.

LAFIZA KAYBI: Söyleyeceğiniz sözü unutmanız.

KELDİVEN: Saçı olmayan erkeklerin, kafalarını soğuk hava, yağmur gibi dış etkilerden korumak için kullandıkları şapka, peruk gibi gereçler.

MARKALEMUN: Saç şeklini ve rengini üzerindeki marka giysiye göre değiştiren, dış görünüşüne aşırı önem veren boş ve sığ insan.

JELOĞLAN: Saçlarına bir kutu jöle sürmeden asla insan içine çıkmayan, görünüşüne fazlasıyla düşkün genç erkek. Derler ki uzun süreli jel kullananlar sonunda ‘jeltoş’ olurlarmış.

TÖ BE OR NOT TÖ BE: Uzun yıllar yasadışı faaliyetlerle uğraşan kulağı kesik şahsın hapisten çıktıktan sonra, aynı pis işlere bulaşmakla sakin ve namuslu bir hayat yaşamak arasında yapması gereken zor seçim.

KEŞPORTACI: Sokağa tezgâh açmış uyuşturucu satıcısı.

SHOPŞAL ŞENFORMASYON: İyi, müjdeli haber.

TÜKÜRÜKÇE: Konuşurken ağızlarından çok fazla tükürük saçan kişilerin ana lisanı.

ZIRVANA: Aptallığın en aşmış noktası. Zırvanın zirvesi ve nirvanası. Salaklığın ulaşılabilecek en üst seviyesi.

TEMBESİL: Çok zeki olmamasının dezavantajını çok çalışarak kapatacağına, bütün gün yan gelip yatan tembel ve akılsız öğrenci, kimse.

TINTINAGER: 13-19 yaşlarında boş ve cahil genç.

NOTLAKÇI: Üniversitede derslere girmeyen, sınavlara başkalarının notlarından fotokopi çekerek hazırlanan beleşçi ve hayta öğrenci.

KAMPUSIRIK : İş hayatından korktuğu için bütün eğitimi boyunca kampüsün içinde saklanan, bu nedenle de şirketleri ve iş ortamını tanıma fırsatını kaçıran üniversite öğrencisi.

Takvim