Çocuklu kadına iş fırsatı

Dünya Hali
Planla, çocuk yapan kadınların "kısmi süreli" işlerde çalışmalarının yolu açılacak. Eylem planına göre kadınlara yönelik atılacak adımlar şöyle: TEMİZLİĞE GİDEN KADINLAR: Temizlik, bakıcılık...
EMOJİLE

Planla, çocuk yapan kadınların "kısmi süreli" işlerde çalışmalarının yolu açılacak. Eylem planına göre kadınlara yönelik atılacak adımlar şöyle:

TEMİZLİĞE GİDEN KADINLAR: Temizlik, bakıcılık gibi ev işlerine giden kadınların istihdam bürolarıyla bağlantılı çalışmaları, primlerinin yatması ve emekli olmaları na yönelik adımlar atılacak.

KADIN ÇALIŞMAZ BİLİNÇLENDİRMESİ : Kadınların iş gücüne katılımının önündeki kültürel engellerin ortadan kaldırılması amaçlanıyor. Bilinçlendirmeyle toplumda var olan kadınların çalışamayacağına ilişkin gelenek ve önyargıların yıkılması hedefleniyor.

KÖYDEN GELEN KADINA MESLEKİ EĞİTİM: Kente göç eden kadınların işgücü piyasasına uyumunu sağlayıcı programlar gerçekleştirilecek. Bunun için de göç edilen illerde hangi sektörler ön plana çıkıyorsa ona yönelik meslek programları uygulanacak.

DAYAK YİYEN, BOŞANAN KADINLAR: Şiddet mağduru kadınlar, konuk evinde kalanlar, eski yükümlüler ile kocası ölmüş ya da boşanmış kadınlar da eylem planı kapsamına alındı. Bunların sosyal yaşama katılımları desteklenecek.

KISMİ SÜRELİ İŞ: Çocuk sahibi olan kadınların işgücü piyasasından kopmalarının engellenmesine dönük teşvik edici düzenlemeler yapılacak. Kısmi süreli çalışma gibi esnek çalışma biçimleri geliştirilecek.

ÇOCUK BAKIMI PAYLAŞILACAK: Ev ve çocuk bakımının sadece kadınlar tarafından üstlenilmesinin de önüne geçilmeye çalışılacak. Çocuk bakımının ebeveynler arasında paylaşılması için önlem alınacak.

MİKRO KREDİ: Kadın girişimcilerin güçlendirilmesi için mikro krediler verilmesi sağlanacak.