Bombacı ‘Firaz’ polis arşivinde!

Dünya Hali
Saldırıyla ilgili önceki gün basın açıklaması yapan Gaziantep Valisi Erdal Ata, bir numaralı fail olarak Murat Filiz’in arandığını söylemiş ve şu bilgileri vermişti: "Arşivlerimizde bulunan...
EMOJİLE

Saldırıyla ilgili önceki gün basın açıklaması yapan Gaziantep Valisi Erdal Ata, bir numaralı fail olarak Murat Filiz’in arandığını söylemiş ve şu bilgileri vermişti: "Arşivlerimizde bulunan PKK-KCK terör örgütü mensuplarına ait fotoğraf albümünde yapılan teşhislerde, 2006 yılında kapatılan Demokratik Toplum Partisi gençlik çalışanı olan ve daha sonra sözde Amanoslar bölgesi Osmaniye grubu içerisinde faaliyet gösteren Firaz kod adlı Murat Filiz adlı örgüt mensubunun ilimizdeki saldırıyı gerçekleştiren şahıs olduğu tespit edilmiştir."

Polis kamerasına takıldı

Bombacı Murat Filiz’in Gaziantep’te 2006 yılında terör örgütü PKK yandaşları tarafından düzenlenen sokak eylemlerinde polis kamerası tarafından da görüntülendiği ortaya çıktı. Emniyet arşivinde yer alan fotoğraflarda Filiz’in farklı tarihlerde gerçekleştirilen iki ayrı eyleme katıldığı görüldü. O tarihlerde kapatılan DTP Gençlik Kolları’nda çalıştığı açıklanan Filiz’in Gaziantep’in yanı sıra Şanlıurfa’da da benzer eylemlere katıldığı öğrenildi. Şanlıurfa’da yine 2006’da Öcalan’ın yakalanmasını protesto etmek amacıyla düzenlenen yasadışı gösterilerde taşlı sopalı saldırı ve molotofkokteyli attığı için tutuklanan Murat Filiz’in bir cezaevinde kaldığı kaydedildi.

Bomba eğitimi veriyormuş

Yaklaşık 5 yıl önce örgütün dağ kadrosuna katıldığı tespit edilen Murat Filiz hakkında 2009’dan bu yana arama kararı olduğu da açıklandı. Örgütün elebaşılarından Murat Karayılan’ın korumalığını yaptığı öne sürülen Filiz’in, örgüt mensuplarına patlayıcı eğitimi verdiği de öğrenildi. Patlamayla ilgili olarak aranan bombacı Murat Filiz’in yakalanması için Amanoslar başta olmak üzere bölgede birçok şehirde operasyonlar yapıldığı öğrenildi. Filiz’in saklanabileceği değerlendirilen pek çok adrese de polis özel harekat timleriyle operasyon düzenleniyor. Öte yandan Gaziantep saldırısıyla ilgili gözaltına alınan 9 kişinin sorgusuna Gaziantep Emniyet Müdürlüğü’nde devam ediliyor.

PKK yine yalanladı

PKK’ya yakın bir internet sitesinde çıkan haberde, bombacı olarak açıklanan Murat Filiz’in örgüte katıldığından beri Gaziantep’e ve Türkiye sınırlarına hiç gitmediği öne sürüldü.

Ayrıca Gaziantep saldırısının PKK tarafından yapılmadığı, eylemin örgütün üzerine yıkılmaya çalışıldığı idida edildi.