Sağanak yağış geliyor!

Dünya Hali
Bölgelerde aralıklarla yerel sağanak geçişleri görüldü. Sağanak yağış yarın İstanbul’da da kendini gösterecek. Hava sıcaklığı ise 23 dereceye kadar düşecek. Yağışlara ilave olarak Perşembe günün...
EMOJİLE

Bölgelerde aralıklarla yerel sağanak geçişleri görüldü. Sağanak yağış yarın İstanbul’da da kendini gösterecek. Hava sıcaklığı ise 23 dereceye kadar düşecek.

Yağışlara ilave olarak Perşembe gününden itibaren Balkanlar üzerinden gelecek serin ve yağışlı havayla birlikte yağışların kuzey ve iç bölgelere doğru etki alanını genişleteceği tahmin ediliyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara’nın doğusu, İç Ege, Doğu Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun kuzey ve batısı ile Düzce, Muş, Diyarbakır ve Adıyaman çevrelerinin aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların;  Bolu, Karabük, Kastamonu, Çankırı, Çorum, Ankara’nın kuzeyi, Osmaniye’nin kuzeyi, Adana’nın iç kesimleri, Kahramanmaraş’ın batısı ve Toroslar mevkinde lokal olarak kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (lokal su baskını, ani sel, yıldırım vb.) yetkililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.