Deveyi iğne deliğinden geçirdi!

Dünya Hali
Rusya’da bir minyatür ustasının yaptığı çalışmalar büyük ilgi uyandırıyor. İğne deliğine deve kervanı yerleştiren sanatçı, aynı zamanda pireye eğer ve üzengi taktı, nal çaktı. GALERİYE GİTMEK İÇ...
EMOJİLE

Rusya’da bir minyatür ustasının yaptığı çalışmalar büyük ilgi uyandırıyor. İğne deliğine deve kervanı yerleştiren sanatçı, aynı zamanda pireye eğer ve üzengi taktı, nal çaktı.

GALERİYE GİTMEK İÇİN TIKLAYIN….

Rusya’nın Tulski bölgesinde yaşayan minyatür ustası Nikolay Aldunin mikroskop altında yaptığı birbirinden ilginç çalışmalarıyla dünyaca bilinir bir kişi haline geldi. Onu bu hale getiren ise gerçekleştirdiği şeker tozu tanesinden bile küçük minyatür çalışmaları.

Nikolay Aldunin çocukluğundan beri metalle uğraşmış. Uzun bir süre tornacılık ve çilingirlik yapmış. Ancak birkaç yıl önce aklına "Acaba pireye nal çakılır mı?" sorusu gelmiş. Bu sorunun cevabını bulmak için önce işinden istifa eden Aldunin, ardından iki yıl boyunca minyatür ustası olabilmek için çalışmış.

Daha sonra mikroskop altında çalışmalarını gerçekleştirmeye başlayan Aldunin, başarısının sırrını şöyle özetliyor: "İnsanın yaşamında başarıya ulaşabilmesi isteğine bağlı. Ne kadar büyük hedefi varsa, o kadar büyük hevesi olmalı."

Sanatçının yaptığı çalışmalar içinde en zorlusu, tamamen altından yaptığı T34/85 Sovyet tankının minyatürü olmuş.

İkiye bölünmüş elma çekirdeğinin içine yerleştirdiği 2 milimetre boyundaki tank için tam 6 ay boyunca uğraşmış. Basına verdiği mülakatta, tankın yapımı sırasında yemeklik ihtiyacı dışında hiç dışarı çıkmadığını söyleyen Aldunin, bunu dışarıdan negatif bir hava almamak için yaptığını ifade etti.