Kuzu ve Canikli’den veto değerlendirmesi

Dünya Hali
Kuzu, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün, yerel seçimlerin 27 Ekim 2013’te yapılmasını öngören Anayasa değişikliğine ilişkin düzenlemeyi bir kez daha görüşülmek üzere TBMM’ye iade etmesi ...
EMOJİLE

Kuzu, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün, yerel seçimlerin 27 Ekim 2013’te yapılmasını öngören Anayasa değişikliğine ilişkin düzenlemeyi bir kez daha görüşülmek üzere TBMM’ye iade etmesi ile ilgili Meclis’te gazetecilerin sorularını yanıtladı. Anayasa değişiklik teklifine yeni bir ek olmadığı sürece doğrudan Genel Kurul’a gelmesinin kanunlara aykırı olmadığını belirterek, "Normal şartlarda aynen gelirse kanuna göre doğrudan Genel Kurul’dan devam edebiliyor" dedi Ancak genel uygulamaya göre komisyonda da düzenlemenin görüşülebildiğini belirten Kuzu, "İrade aynen gönderdiyse Genel Kurul’dan devam ediyor ama uygulamada genellikle komisyonlara gelebiliyor. Gelsin bakalım, ne yaparlar ne ederler" diye konuştu.

Kış aylarında seçim çalışmalarının zor olduğunu belirten Kuzu, "Ama CHP bunu algılamakta zorlanıyor. Hem diyorlar ki ‘karşı değiliz’, hem de bir tek evet bile vermiyor; ilaç desen yok" dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli de, "Muhalefetle bütün tarihler üzerine yeniden görüşeceğiz" dedi.