Filistin silahsızlanırsa İsrail barışacakmış!

Dünya Hali
Netanyahu, Filistin’le barışın sağlanması için gerekli olan şartını bu küstah açıklamayla dile getirdi: “Silahsızlandırılmış bir Filistin Devleti’nin, tek Yahudi Devleti olan İsrail&...
EMOJİLE

Netanyahu, Filistin’le barışın sağlanması için gerekli olan şartını bu küstah açıklamayla dile getirdi: “Silahsızlandırılmış bir Filistin Devleti’nin, tek Yahudi Devleti olan İsrail’i tanıdığı bir barış sağlanmalıdır”

Resmi temaslarda bulunmak üzere Çek Cumhuriyeti’nin başkenti Prag’a gelen İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu, Çek meslektaşı Petr Nacas’la görüştü.
Çek Cumhuriyeti, BM’deki oylamada Filistin’in aleyhine oy kullanan 9 ülke arasındaki tek Avrupa ülkesiydi.

Netanyahu, basın toplantısında yaptığı konuşmada, İsrail’in, Filistin’le karşılıklı bir uzlaşmaya varılmasını arzuladığını ifade eden Netanyahu, “Barışın sürmesi için savunabileceğimiz bir barış olmalı. Ortadoğu’da barış başka türlü ayakta kalamaz. Sizin de belirttiğiniz gibi Filistinli komşularımızla aramızda bir çözüm bulunmasına hala açığız. Bu çözüm de, iki halk için iki devletli bir çözümdür. Silahsızlandırılmış bir Filistin Devleti’nin, tek Yahudi Devleti olan İsrail’i tanıdığı bir barış sağlanmalıdır” şeklinde konuştu.

“Filistin’le aramızdaki sorun yalnızca İsraillilerin ve Filistinlilerin ihtiyaçlarını karşılayan bir anlaşma sağlanarak çözülebilir” diyen Netanyahu, “Bu sorunun çözümü, BM’nin, İsrail’in hayati ihtiyaçlarını göz ardı eden ve barışın temel dayanaklarını sarsan tek yönlü çözümleriyle gerçekleşemez” ifadelerinde bulundu.

Netanyahu, BM Genel Kurulu’nda yapılan oylamadaki tutumu nedeniyle de Çek Cumhuriyeti Başbakanı Petr Nacas’a teşekkürlerini ileterek, “Hakikati, ahlaklılığı ve barışı savunduğunuz için size teşekkür ederim” dedi.

İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu’nun önümüzdeki günlerde Almanya’yı da ziyaret ederek, Alman Başbakan Angela Merkel’le bir araya gelmesi bekleniyor.

haber7.com