Fethullah Gülen’den cemaate uyarı

Dünya Hali
Gülen bu kez de cemaate ‘hırs’ ile ilgili uyarıda bulunuldu: Fethullah Gülen’in Herkul.org sitesinde yayınlanan mesajı. "Herşeyi, dünyayı talebe bağlayan insanlar kaybederler&qu...
EMOJİLE

Gülen bu kez de cemaate ‘hırs’ ile ilgili uyarıda bulunuldu:

Fethullah Gülen’in Herkul.org sitesinde yayınlanan mesajı.

"Herşeyi, dünyayı talebe bağlayan insanlar kaybederler" diyen Fethullah Gülen Hocaefendi, Allah’ın (cc) rızasını kazanmak dışında hiçbir hırsın caiz olmadığını ifade etti.

"Makama, payeye, takdire ve tebcile talip olma merdud bir şey" açıklamalarında bulunan Gülen Hocaefendi, "dolayısıyla ona talip olan da merdud bir insan olur" dedi ve merdud değil, makbul olunma uyarısında bulundu. Hocaefendi, "Bütün dünya ve kainat bize verilse elimizin tersiyle itmeliyiz" diye konuştu.

Fethullah Gülen, dünya sefası içinde keyifle, lüks otellerde dinlenerek, yazlıklarda, kışlıklarda, yalılarda hayat sürdürmenin ahiret hayatını yiyip bitirmekten başka bir şey olmadığını belirtti ve sözlerine şöyle devam etti: "Bunların yaptıkları hayır adına bile olsa, saman yığını gibidir, gündöndü sapı gibidir. Alevi yüksek olsa bile harareti çok azdır. Parlaması şiddetli olsa bile sönüp gitmesi çabuktur. Ümmet-i Muhammed’e faydası yoktur. Talip olmayın dünyaya…"

haber7