“Tek bayrak” dışında pazarlık yok

Dünya Hali
Binalı Yıldırım, Ekonomi Muhabirleri Derneği (EMD) İzmir Şubesi üyeleriyle Movenpick Otel’de bir araya geldi. Yıldırım, burada yaptığı konuşmada, terör konusuna değindi. Türkiye’de huzur, ...
EMOJİLE

Binalı Yıldırım, Ekonomi Muhabirleri Derneği (EMD) İzmir Şubesi üyeleriyle Movenpick Otel’de bir araya geldi.

Yıldırım, burada yaptığı konuşmada, terör konusuna değindi.

Türkiye’de huzur, barış döneminin başladığını, artık birlikteliğin, enerjinin gücünün Türkiye’nin geleceğine ayrılacağını vurgulayan Bakan Yıldırım, teröre harcanan kaynaklarla Türkiye’ye önemli yatırımlar yapılabileceğini ifade etti.

Binali Yıldırım, şunları kaydetti:
"Bunu, bence siyaset üstü düşünmek gerekiyor. İnşallah bu beladan kurtuluruz, kaynaklarımızı gelecek nesillere, ülkemizin geleceğine ayırma şansımız olur. Bu sürece kuşkuyla bakanlar var. Şehit yakınlarını anlayabiliyoruz. Onların duygusal davranması, tepki vermesi gayet insanidir. Sorumluluk sahibi olanların, siyaset yapanların duygusal davranmaması gerekir. Ülkemizin geleceği için daha mutedil, daha sorumlu olması gerekir. Bize diyorlar ‘ne pazarlığı yaptınız?’ Biz pazarlık yaptık evet. Tek devlet, tek vatan, tek ülke, tek bayrak pazarlığı yaptık. Bunun dışında başka pazarlık yok."

Yıldırım, Türkiye’nin, dünyanın 10 büyük ekonomisi içinde yer alması için altyapıya 250 milyar dolar yatırım yapması gerektiğini vurguladı.

AA