Akbank Sanat’ın En İyi 9 Filmi İÜ’de İzlendi

Dünya Hali
İÜ İletişim Fakültesi’nde 8 Mayıs’ta düzenlenen organizasyon çerçevesinde,  18-28 Mart 2013 tarihleri arasında düzenlenen 18-28 Mart arasında düzenlenen 9. Akbank Kısa Film Festivali&...
EMOJİLE

İÜ İletişim Fakültesi’nde 8 Mayıs’ta düzenlenen organizasyon çerçevesinde,  18-28 Mart 2013 tarihleri arasında düzenlenen 18-28 Mart arasında düzenlenen 9. Akbank Kısa Film Festivali’nin kazanan 9 filmi gösterildi.  Akbank Sanat ve İÜ İletişim Fakültesi arasındaki anlaşma sonucunda Konferans Salonu’nda düzenlenen etkinlik iki saat sürdü. İÜ İletişim Fakültesi Konferans Salonu’nda İÜ öğrencilerine yapılan film seanslar, aynı zamanda 40 farklı üniversitede de düzenleniyor.  8 Nisan’da başlayıp 24 Mayıs’a kadar süren bu gösterim dizileri, İstanbul’dan Ankara’ya, Eskişehir’den İzmir’e Gaziantep’ten Adana’ya kadar daha birçok şehirde izleyicilerin beğenisine sunulacak.

Ayrıca, bu festivalde kazanan 9 filmin yönetmenlerinin isteği doğrultusunda filmler yalnızca belirlenen bu 40 farklı üniversitede izleyiciye gösterilecek.  

Kazanan 9 film “Kurmaca, Belgesel ve Canlandırma” olarak 3 kategoride değerlendirilirken, kazanan filmler şöyle oldu:
 
En İyi Kurmaca Film   "Buhar" – 12′   Yönetmen: Abdurrahman Öner
En İyi Belgesel Film   "Bay Siebzehnrübl" – 18’40"  Yönetmen: Tuna Kaptan
En İyi Canlandırma Film  "Sirk Aşkı" – 2′  Yönetmen: Akile Nazlı Kaya

Kurmaca Mansiyon "Yüksük" – 16’42" Yönetmen: Enes Yurdaün
Kurmaca Mansiyon "Kırılmayan" – 3’45" Yönetmen: Cansu Boğuşlu

Belgesel Mansiyon "Termik İstemeyük" – 24′ Yönetmen: Caner Özdemir
Belgesel Mansiyon "Dom" – 21’53" Yönetmen: Halil Aygün

Canlandırma Dalı Mansiyon 0.5 Saniye Sonra – 8’35" Yönetmen: Ayce Kartal
Canlandırma Dalı Mansiyon Balıklı Animasyon – 3’48" Yönetmenler: Ece Zeber, Barış Özyurt

Ayrıca; öğrenciler etkinlik salonlarında görevlendirilen “Akbank Sanat” yetkililerine isim ve e-mail adres bilgilerini vererek, bundan sonraki tüm Akbank Sanat etkinlikleri hakkında ayrıntılı bilgiye sahip olabilecekler.