İşte pratik mutfak ölçüleri tablosu

Dünya Hali
Yemek tariflerini hazırlarken ölçülere bağlı kalmak çoğu zaman ciddi bir gereklilik. Büyükler geleneksel yöntemlerle göz kararı ölçülere riayet ederler. Ancak yeni başlayanlar ve risk almak istemeyenl...
EMOJİLE

Yemek tariflerini hazırlarken ölçülere bağlı kalmak çoğu zaman ciddi bir gereklilik. Büyükler geleneksel yöntemlerle göz kararı ölçülere riayet ederler. Ancak yeni başlayanlar ve risk almak istemeyenler için mutfakta ki geleneksel ölçüleri birebir uygulamak çok zordur. Göz kararı ölçüleri uygulayabilmek için mutfakta çok uzun deneyimler kazanmış olmak gerekir. Bir tutam tuz, bir fiske karabiber, tepeleme şeker, bir avuç un gibi ölçüler hep yanılgıya düşmemize sebep olurlar. 

Ayrıca ölçüdeki farklılıklar yemeğin lezzetini, kıvamını ve doğal olarak sonucunu birebir etkileyen en önemli faktördür. Mutfaklarda terazi kullanımı maalesef çok az. Özellikle hamur işlerinde, tatlı tariflerinde gramaj sonuç için çok önemli. 

Tüm bunlara rağmen bardak, kaşık vb aletlerle mutfak ölçülerini azami eşitlikte tutmamız mümkün. Aşağıdaki tablo yardımıyla, bu mutfak gereçlerini kullanarak bazı malzemelerin “gramaj” ölçülerini görebilir ve böylelikle risk almadan yemek tariflerinizi uygulama şansı bulabilirsiniz. 

Pratik