Tunus, Eski Günlerine Geri Dönüyor…

Turizm&Seyahat
Osmanlı döneminde Türk paşaların yaptırdığı konaklar, özel müze ya da restoran olarak turizm alanında hizmet veriyor. Selçuklu desenli tavan süslemeleri, İznik ve Kütahya çinileriyle süslü duvarlar, m...
EMOJİLE

Osmanlı döneminde Türk paşaların yaptırdığı konaklar, özel müze ya da restoran olarak turizm alanında hizmet veriyor. Selçuklu desenli tavan süslemeleri, İznik ve Kütahya çinileriyle süslü duvarlar, minyatür, tablo ve fotoğraflarla Tunus halkının koruduğu bu eserler gururla sergileniyor.

”Star Wars” filminin çekildiği çölde Berberi evlerinin bulunduğu plato, safari turlarına gelen turistlerin ilgi odağı oluyor. Tozeur kentinden düzenlenen safari turlarıyla gelen turistler, çölde değişik şekilde tasarlanmış tesislerde Kuzey Afrika seyahatinin keyfini çıkarıyor.

”Gladyatör” filminin çekildiği dünyanın üçüncü büyük kolezyumu, Tunus’ta en ilgi çeken köşelerden biri. Çok iyi korunmuş kolezyum, her ayrıntısıyla Roma döneminin yaşamını günümüze taşıyor. El Cem’de yükselen muhteşem amfiteatr, uluslararası senfoni orkestralarının konserlerinde dolup taşıyor.

Başkent Tunus’ta bulunan Bardo Müzesi de dünyanın en zengin mozaik eserlerinin sergilendiği ender müzeler arasında yer alıyor. Tozeur kentinde bir işadamının bölgesine hizmet için yaptırdığı müze, Tunus’ta en fazla turist çeken tarihi ve kültürel mekanlar arasında bulunuyor. Dinozorlar döneminden Tunus’un bağımsızlığına kadar olan süreçte ilginç figürlerin heykeller, ışık ve ses efektleriyle tasvir edildiği Dar Şerait Müzesinde, Osmanlı döneminden kalma eserler de görülebiliyor.

Kayrevan kentinde 670 yılında inşa edilen Ukbe bin Nafi Camisi’nin Afrika’da yaptırılan ilk cami olduğuna inanılıyor. İslamiyetin Afrika’ya yayılmasında merkez niteliği taşıdığı belirtilen camideki güneş saati ve minare, turistlerin ilgisini çekiyor.

HT