Ramazan’da Ziyaret Edilen Camiler

Turizm&Seyahat
Ramazan ayında camiler ziyaretçilerle dolup taşar. İşte İstanbul’da ziyaret edeceğiniz camiler: Süleymaniye Camii ve Külliyesi 1550-1557 yılları arasında Mimar Sinan tarafından inşa edildi. Rama...
EMOJİLE

Ramazan ayında camiler ziyaretçilerle dolup taşar. İşte İstanbul’da ziyaret edeceğiniz camiler:

Süleymaniye Camii ve Külliyesi

1550-1557 yılları arasında Mimar Sinan tarafından inşa edildi.

Ramazan ayı boyunca İstanbullular’ın akın ettiği cami Sultanahmet ve Eminönü’ne çok yakın. Klasik Osmanlı mimarisinin günümüzdeki en önemli temsilcilerinden biri olarak yaşayan Süleymaniye Camii’nin manzarası muhteşem.

Büyük Selimiye Camii

Üsküdar’ın Selimiye semtinde Selimiye kışlasının hemen yanında yer alan Büyük selimiye Camii, 1801-1805 tarhleri arasında Sultan III. tarafından yaptırılmış. Mimarı belli değil. Görkemli bir yapı olan caminin ünyesinde hünkar kasrı, mekteb, muvakkidhane, çeşme ve sebil bulunmakta.

Eyüp Sultan Camii

Ramazan’da akşamları ışıl ışıl oluyor. İstanbul’un sahip olduğu en önemli eserlerden biri olan bu camiyi, 1459 yılında Fatih Sultan Mehmet yaptırdı. 1766 yılındaki İstanbul depreminde oldukça zarar gören eser, Sultan III. Selim tarafından 1800 yılında tekrar inşa ettirildi. Caminin altın yaldızla kaplanmış süslemeleri dikkat çekiyor.

Sultan Ahmet Camii

Cami yılın her dönemi ziyaretçi akınına uğrayan ibadet mekanlarından.

1609-1616 yılları arasında mimar Sedefkar Mehmet Ağa tarafından inşa edilen yapının her ayrıntısında ince bir işçilik var.

Fatih Camii

Fatih Sultan Mehmet tarafından yaptırılan Fatih Camisi, Fatih Külliyesi‘nin içinde. 1509 yılındaki büyük İstanbul depreminde büyük hasar gören eser, II. Beyazıt döneminde elden geçirildi. 1766 yılında ikinci bir depreme maruz kalınca çok ağır bir hasar aldı.

Beyazıt Camii

İstanbul Üniversitesi‘nin heybetli kapısının karşısında bulunan Beyazıt Camii‘ni Sultan Bayezid Veli, mimar Yakup Şah’a yaptırdı.

Caminin sağında Beyazıt Devlet Kütüphanesi, solunda ise Vakıf Hat Sanatları Müzesi var. Çınaraltı, Sahaflar Çarşısı ve Kapalıçarşı, Beyazıt Camisi’nin hemen yanında bulunan önemli noktalardır.

Büyük Mecidiye Camii (Ortaköy Camii)

1853 yılında inşa edilen Ortaköy Büyük Mecidiye Camisi‘nin mimarı Nigoğos Balyan’dır.

Abdülmecit tarafından hayata geçirilen eser, barok stili yansıtıyor. İki tane şerefeli minaresi olan caminin duvarlarında beyaz kesme taş kullanılmış.

Molla Zeyrek Camii

Bizans dönemi yapısı Pantokrator Kilisesi, Fatih Sultan Mehmet döneminde cami olarak yeniden yapılandırıldı. Günümüzde yalnızca güney bölümü kullanılıyor.

Yeni Camii

Yeni Camii ya da Valide Sultan Camii’nin temeli 1597 yılında Sultan III. Murat’ın eşi Safiye Sultan’ın emriyle atılmış. İstanbul’un simgelerinden biri olan camii, özellikle önündeki her daim bulunan kuşlarıyla meşhur.

Mihrimah Sultan Camii

Kanuni Sultan Süleyman‘ın kızı Mihrimah Sultan tarafından 1548’de Üsküdar Meydanı’nda inşa ettirilen caminin Mimarı Mimar Sinan.

Camiyle medrese arasında Mihrimah Sultan‘ın iki oğlunun ve Sadrazam İbrahim Ethem Paşa’nın türbeleri bulunuyor.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/on5y/public_html/wp-includes/functions.php on line 5464

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/on5y/public_html/wp-content/plugins/really-simple-ssl/class-mixed-content-fixer.php on line 107