Osmanlı Türkçesiyle Gezi Rehberi

Turizm&Seyahat
Osmanlı Türkçesiyle basılan ilk arkeolojik gezi rehberinin, Bergama Ören Yeri için hazırlanan ”Rehber-i Harabe-i Bergama Nüsha-i Türkiye” adlı eser olduğu olduğu bildirildi. Çanakkale Onse...
EMOJİLE

Osmanlı Türkçesiyle basılan ilk arkeolojik gezi rehberinin, Bergama Ören Yeri için hazırlanan ”Rehber-i Harabe-i Bergama Nüsha-i Türkiye” adlı eser olduğu olduğu bildirildi.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ali Sönmez, AA muhabirine yaptığı açıklamada, eski Anadolu’nun en önde gelen yerleşim alanlarından birisi olarak prehistorik dönemlere kadar uzanan köklü bir geçmişe sahip olan Bergama’nın Yunan ve Roma medeniyetlerinden kalma zengin kalıntılarıyla gezginlerin, arkeologların ve yabancı devletlerin özellikle de Almanya’nın ilgi odağı haline geldiğini söyledi.

Alman Carl Humann’ın 1871’de başladığı kazıların 1878’de resmiyet kazandığını ve o tarihten itibaren Bergama’da yapılan kazılardan elde edilen pek çok arkeolojik buluntunun izinli ya da izinsiz olarak Almanya’ya götürüldüğünü ifade eden Sönmez, bunun yanı sıra arkeolojik kazılara ilişkin rapor, müze rehberleri gibi çeşitli yayınların Alman ve dünya kamuoyuyla paylaşıldığını bildirdi.

Toplam 39 sayfa ve dört bölümden oluşan eser, sadece kazı alanları değil aynı zamanda ulaşım, fiyatlar, şehrin nüfusu, kalınacak yerler gibi Bergama’nın sosyo-kültürel ve demografik yapısına ilişkin bilgiler içeriyor.

AA

  • Universitas terbaik Tapanuli
  • tutorial dan tips zeverix.com
  • https://insidesumatera.com/
  • https://prediksi-gopay178.com/
  • https://margasari.desa.id/
  • https://sendangkulon.desa.id/