Güvenli bir seyahat için gerekli 7 önlem

Turizm&Seyahat
İzciler ne derler: Hazırlıklı ol! İster Güney Doğu Asya’da uzun bir geziye çıkmış olun, ister Bodrum’da haftalık bir deniz tatiline, hazırlıklı olmamanız tatilinizin cehenneme dönmesine neden olabilir...
EMOJİLE

İzciler ne derler: Hazırlıklı ol! İster Güney Doğu Asya’da uzun bir geziye çıkmış olun, ister Bodrum’da haftalık bir deniz tatiline, hazırlıklı olmamanız tatilinizin cehenneme dönmesine neden olabilir. Tatilinizi güvenli bir şekilde geçirmeniz için yola çıkmadan önce skyscanner.com’un tavsiyelerimize kulak verin.

1. Kartlarınızı güven altına alın

Hepimiz bizim başımıza gelmeyeceğini düşünsek de, kredi kartı dolandırıcılığı özellikle yurtdışı seyahatlerinde sıklıkla yaşanabiliyor. Bu nedenle seyahatiiz boyunca bütün fişlerinizi saklamanızı ve hesabınızı sık sık kontrol etmenizi öneririz. Internet bankacılığını kullanarak bunu çok rahat yapabilirsiniz. Özellikle yabancı para biriminde ödeme yaparken ekstra dikkatli olmanızı ve yerel para birimi üzerinden sağlamanızı yapmanızı öneririz. Dikkat etmezseniz ödediğiniz hesap olması gerekenden bir-iki sıfır fazla olabilir!

Ödeme yaparken (bu özellikle restotranlarda başınıza gelebilir) kartınızı vermek yerine yanınızda çekim yapılmasında ısrarcı olun. Eğer kartınızı kaybeder ya da dolandırıcılık yapıldığından şüphelenirseniz, vakit geçirmeden kredi kartınızın bağlı olduğu bankayı aramalısınız.

2. Nakit paranızı saklayın

Yankesicilik dünyanın her yerinde hala çok yaygın ve yetenekli hırsızların sizi cüzdanınızdan ayırmak için bir çok teknikleri var. Dünyanın her yerinde geçerli bir yöntem olarak, iç çamaşırlarınızın yükte hafif pahada ağır değerli eşyalarınız için her zaman en güvenli yeri sağladığını unutmayın. Satın alabileceğiniz çeşit çeşit para kemerinin yanı sıra bir çok insan, cüzdanı çalındığında madur olmamak için iç çamaşırlarına ya da ceketlerine gizli cepler dikip acil durumlar için bu cepte nakit para bulunduruyor.

3. Yerel insanlar gibi giyinin

Bu özellikle hanımlar için kaydadeğer bir öneri. Özllikle Hindistan gibi ülkelerde destinayonunuza varır varmaz yerel giyim tarzını öğrenip hemen buna uygun kıyafet edinirseniz, olası bir tacizin önüne geçmiş olursunuz.

4. İlk yardım kitiniz olsun

Tatilde yaşanabilecek cam kesiği, diken batması ya da böcek ısırması gibi ufak hadiseler için hazırlıklı olmanızda fayda var. Kompakt bir ilk yardım kitiniz olursa kendi kendinizin hemşiresi olabilirsiniz.

Kitin içinde sinek ısırması için merhemler,  yara bandı, tentürdiyot, alerji ve mide ilaçlarının bulunması fasydalı olur. Çocuğunuz varsa ateş düşürücü bulundurmayı da ihmal etmeyin.

5. Evraklar ve pasaportlar

Yola çıkmadan önce bir yakınınızı nereye gittiğiniz konusunda bilgilendirin ve kimliğinizin bir fotokopisini ona verin. Çalınma ya da kaybolma ihtimaline karşılık pasaportunuzun da bir kopyasını vermeniz faydalı olacaktır. Hatta pasaport ya da kimliğinizi scan edip, birer çıktısını yanınızda götürün. Böylece kaybolursa, çıkış alıp kullanabilirsiniz. Ayrıca gittiğiniz yerdeki konsolosluk bilgileri de eliniz altında mutlaka bulunsun.

6. Yerel bilgileri önemseyin

Yurtdışındayken en kıymetli bilgiyi size yerel insanlar sağlayabilir. Yeni bir yere giderken orada güvenebileceğiniz birini bulmaya çalışın. Bu kişi tur rehberiniz ya da yerel bir restoran işletmecisi olabilir. Yerel konuları onlardan iyi bilen olmayacağından, tavsiyeleri çok işinize yarayabilir. Tehlikeli durumlardan uzak durmanızın yanında, yeme-içmeyle ilgili en iyi yerleri öğrenmeniz de cabası!

7. Aile boyu seyahat mi? Çocuklarınızın resmini yanınızda bulundurun.

Eğer aile boyu bir tatile çıkıyorsanız ve yanınızda çocuklarınız da varsa, birer fotoğraflarını cüzdanınızda bulundurmanız kaybolma durumlarında her zaman faydalı olacaktır. Kalabalık bir sokakta birbirinizi kaybettiğinizde, bu fotoğrafların ne kadar işe yarayacağını tahmin edemezsiniz.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/on5y/public_html/wp-includes/functions.php on line 5464

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/on5y/public_html/wp-content/plugins/really-simple-ssl/class-mixed-content-fixer.php on line 107