Etkinlikteki tek can sıkıcı hatıram Özgür Mansur defilesindeki organizasyon görevlileri oldu. Birçok ünlünün davetli olduğu defileyi ayakta izlemek sorun değildi, fakat önümüze dikilerek adeta Özgür Mansur’u sabote eden görevli bay ve bayanı unutmam mümkün değil. Kapılar kapandıktan sonra bile ısrarla önümüzde dikilip podyumu görmeye müsaade etmeyen bu görevlilere ‘lütfen artık izin verin’ dediğimizde ise ‘çıkıp ekrandan izleyin’ gibi absürd bir cevap aldık. İFW komitesine daha misafirperver ve saygılı daha elemanları seçmelerini öneriyorum. Malum çok bütçeli ve emekli bir etkinlik. İFW’den zihnimde kalan ise şunlar:
En etnik Atıl Kutoğlu: Atıl Kutoğlu’nun Anadolu’nun etnik kumaşlarını modernize ettiği koleksiyon etnik modern akımının en iyi örneklerinden biriydi. Çizgili kumaşlardan gömlekler ve şalvar pantolonlar en çok akılda kalanlardandı.
En romantik Dilek Hanif: Dilek Hanif özel dikim tadında bir koleksiyonla podyuma çıktı. 50 ve 60’lı yılları podyuma taşıyan modacı, pudra tonları oldukça başarılı kullanmıştı. Özel dikimdeki işçiliğini bu koleksiyona da taşımıştı.
En orijinal Şafak Tokur: Geçtiğimiz yıllarda sesini duyuran genç tasarımcı bu kez solo bir defileyle podyuma çıktı. Bağlama odaklı bir şov hazırlayan tasarımcı ilgi gördü.
En dijital Gül Ağış: Dijital baskıların gelecek birkaç yılın modasını belirleyeceği bir dönemdeyiz. Lug Von Siga markasıyla koleksiyonunu sergileyen Gül Ağış, bu modanın öncülerinden.
En yeşil Jale Hürdoğan: Geçtiğimiz yıllarda en konsept defilelere imza atan kırık porselenleri kıyafetlere dönüştüren tasarımcı, bu kez en yeşil koleksiyonu hazırlamıştı.
En şapkalı Zeynep Tosun, Selma State: Zeynep Tosun kep şapkalarıyla sporsu bir şıklık sergiledi. Selma State, karma defileler içinde en çok dikkat çekenlerden biri oldu. Hazırladığı şapkalar Louis Vuitton defilesine gönderme yapar gibiydi.
En sarı Özgür Mansur: Özgür Mansur markasını ‘Soul’ adıyla sunan tasarımcı ‘denge’ konsepti ile bir koleksiyon hazırlaşmıştı. Lale motiflerini daha evvel ebru desenleri ile sunan tasarımcı bu kez daha dijital bir sunum yaptı.
En deri Simay Bülbül: Deri denince akla ilk gelen isimlerden biri olmayı başaran Bülbül, bu kez oldukça renkli bir deri koleksiyon hazırlamıştı. Nubuk ve süet derileri el işçiliğiyle daha değerli bir kullanım kazandırmış.
En demode Hakan Akkaya: Hakan Akkaya’nın koleksiyonu hakkında yorum yapmayacağım fakat şovunu beğenmedim. Özellikle sigara içen feminen erkek kıyafetli erkek mankenin podyuma çıkması çok eskimiş ve bilinçsizdi. Sigaranın bir moda argümanı olduğu yıllar eskilerde kaldı sevgili Akkaya.
Zaman