2010 Abiye Elbise Modası

Moda
Gece dışarı çıkacaksınız ya da arkadaşınızın düğününe gideceksiniz ama giyecek bir şey bulamadınız. " Eyvah! neden bu günler için dolabımda bir şeyler bulundurmam ki? Ôysa hepte aynı d...
EMOJİLE

Gece dışarı çıkacaksınız ya da arkadaşınızın düğününe gideceksiniz ama giyecek bir şey bulamadınız. " Eyvah! neden bu günler için dolabımda bir şeyler bulundurmam ki? Ôysa hepte aynı duruma düşüyorum."  diye aklınınızdan geçirip kendinize kızıyorsunuz. Sizin bir an önce toparlanıp bu zor durumlar için bir kaç parça birşeyler almanız gerekiyor.

İşte bizden size 2010 yılı abiye kıyafet tüyoları ve modelleri…

siyah abiyeAbiye elbise seçimi nasıl olmalı?

2010 modasının abiye elbise modelleri genel hatlarıyla çok gösterişli. Payetler, pullar,  miniler, dar kalıplar, yarasa kollar ya da tek omuzlar, derin v yakalar, kat kat kumaşlar, fırfırlar, volanlar, straplezler, danteller, şifonlar, satenler… Daha neler neler! Seçim yapmak için çok alternatifiniz var. Ayrıca dekolte elbiseleri soğukta nasıl giyeceğim diye dert etmeyin; kış mevsiminde abiye giydiğinizde üzerini kısa kürk ceketle tamamlayıp soğuktan korunabilirsiniz.

 

 

2010 abiye modasıSezon abiyeleri siyah ağırlıklı olsa da füme, saks mavi, bordo gibi koyu renklerin yanı sıra pastel tonlar da bolca var. Elbise alırken asıl dikkat etmeniz gereken nokta, ten ve saç renginizin elbise rengiyle uyuşup uyuşmadığıdır. Onu da birkaç denemeden sonra anlarsınız.

 

 

 

 

 

 

abiye elbiseRenk sinerjisi çok şık bir elbiseyi bile sönükleştirebilirken, sade bir abiyeye müthiş albeni katabilir. Kızıllara yeşil tonları çok yakışırken, kırmızı asla tercih etmemeleri gereken bir renktir. Esmerlere ise kırmızı çok yakışırken, kahverengiden uzak durmalıdırlar. Sarışınlar çok şanslı, onlara her renk gider.

 

 

 

 

ayakkabıAksesuar seçiminde denge

Gece kıyafetlerinde ayakkabı ve çanta seçimi çok önemlidir. Elbisenin ağır ve sade havasını renklendirmek için ayakkabı ve çantada zıt renklere gidebilirsiniz. Örneğin, lacivert bir elbiseyle kırmızı aksesuvarlar kullanabilirsiniz. Ya da elbise çok gösterişliyse, ayakkabı ve çantanız aynı tonlarda, sade olabilir. Mesela, heryeri payetli siyah bir elbise ile mat siyah aksesuvarlar çok iyi kombin olur.

Asla yapmamanız gereken, baştan ayağa dikkat çeken renklere ve payete bulanmanızdır. Hareket odağı tek bir yeriniz olsun, yoksa güzel olayım derken görüntü kalabalıklığına neden olursunuz, bu da hiç şık olmaz.