Eş Sevgisi Mucit Yaptı

Doğal Yaşam
Buluşlarıyla ödül kazanan güvenlik görevlisi ev işlerinde karısına kolaylık sağlayan icatlar geliştirdi Gevaş ilçesinde, güvenlik görevlisi olarak çalışan kişi, geliştirdiği icatlarla eşinin ev işleri...
EMOJİLE

Buluşlarıyla ödül kazanan güvenlik görevlisi ev işlerinde karısına kolaylık sağlayan icatlar geliştirdi

Gevaş ilçesinde, güvenlik görevlisi olarak çalışan kişi, geliştirdiği icatlarla eşinin ev işlerini kolaylaştırıyor. Buluşlar arasında, evin ışıklarının telefon ile açılıp kapanması, yıkanan çamaşırların kurulan sistemle bahçeye gönderilmesi görenleri şaşırtıyor.

Gevaş’ın Karşıyaka Mahallesi’nde yaşayan güvenlik görevlisi 4 çocuk babası Yaşar Kaycı (44) kendilerinin ve ilçe halkının hayatını rahatlatacak buluşları hayata geçiriyor.  Buluşları ile katıldığı Gevaş Bilimsel Teknolojileri Projesi yarışmasında birincilik kazanan Kaycı, köy yerinde çamaşır makinesi alamayan kadınların çamaşır yıkarken yorulduğunu düşünerek bir sistem hazırladı.  Kadınların çamaşırların serilmesi sırasında rahat etmesi için "makaralı çamaşır ipi"ni geliştiren Kaycı, bu sistemi ilk olarak eşi için kurdu.

Sistem sayesinde, yıkanan çamaşırlar, ipe atılıyor, daha sonra makaralı iple çamaşırlar bahçeye kurumaya gönderiliyor.

MUSLUKLARI UZAKTAN AÇIP KAPATIYOR

Leyla Kaycı’nın hayatını kolaylaştıracak tek buluş bununla da sınırlı değil.  Kaycı, eşinin geliştirdiği "cep telefonik sistemi" ile evin ışıklarını da nerede olursa olsun bir telefon tuşuyla açıyor ve kapatıyor.  Bahçenin sulanması işlemi sırasında da ne Leyla Kaycı yoruluyor, ne Yaşar Kayıcı. Bahçedeki tüm musluklar da bir telefonla çalışıyor, sulama işlemi tamamlandıktan sonra yine bir tuşla musluklar kapatılıyor.

OĞLU DA BABASININ İZİNDEN GİDİYOR

Kaycı’nın oğlu Barış Kaycı da geliştirdiği ’akıllı kafes’ sistemiyle evlerinin bahçesine giren yabani hayvanları yaralamadan yakalayabiliyor. Barış Kaycı, hayvan yakalama sistemi ile katıldığı Gevaş Bilimsel Teknolojileri Projesi’nde ikincilik ödülünü aldı.  Babası sayesinde kendisinin de çeşitli buluşlar yaptığını anlatan lise 3. sınıf öğrencisi Barış Kaycı, "2. olduğum yarışmada hazırladığımı proje ile hayvanların, herhangi bir zarara uğramadan yakalanması sağlanıyor. Bu sistemle yaralı ve zarar gören yabani hayvanlar kapana alınarak tedavisi yapılıyor" dedi. AA muhabirine icatlarıyla ilgili bilgi veren Yaşar Kaycı ise elindeki kıt imkanları değerlendirerek bu sistemleri kurduğunu iade ederek, şunları söyledi.  ’Birçok malzemeyi hurdalıklardan temin ettim. Buluşlarım hep ihtiyaçtan dolayı ortaya çıkıyor. Elimdeki kıt imkanlarla bunları yapmaya çalıştım. Aradığım malzemenin birçoğunu da burada bulamıyorum. Gece yatarken aklıma gelen projeler oluyor. Bunları not ederek daha sonra yapmayı planlıyorum. İmkan olması halinde bu projeleri daha da geliştirebilirim."

Leyla Kaycı ise eşinin icatlarından mutluluk duyduğunu belirterek, "Eşime çok teşekkür ederim. Onun sayesinde çok rahatladım. Çamaşırlarımı yerimden kalkmadan asıyorum. Ağır taşımaktan kurtuldum. Lambaları yerimden kalkmadan açıp kapatıyorum. Çok rahatladım komşular imrenerek bakıyor" diye konuştu.
 

  • Universitas terbaik Tapanuli
  • tutorial dan tips zeverix.com
  • https://insidesumatera.com/
  • https://prediksi-gopay178.com/
  • https://margasari.desa.id/
  • https://sendangkulon.desa.id/