Bu Akademide Düş Var!

Doğal Yaşam
Kimilerimiz için hayat biraz daha zordur. Ya doğuştan ya da bir kaza sonucu en basit yaşam aktivitelerini bile gerçekleştirmek güçleşmiş, hatta imkansız hale gelmiştir. Böylelerimiz önceleri vazgeçmiş...
EMOJİLE

Kimilerimiz için hayat biraz daha zordur. Ya doğuştan ya da bir kaza sonucu en basit yaşam aktivitelerini bile gerçekleştirmek güçleşmiş, hatta imkansız hale gelmiştir. Böylelerimiz önceleri vazgeçmiş görünse de, bir zaman sonra silkinir ve hayatın bir tarafından eksik kalışın acısını diğer tarafa daha fazla yüklenerek ve insanüstü bir çabayla beklenmedik işler başararak çıkarır.

Engelli vatandaşlarımız kendilerini geliştirirek, maddi manevi tüm engellere meydan okuyarak tutunuyorlar hayata ve çok başarılı oluyorlar. bunda elbette kurum ve kuruluşların onlar için hazırladıkları özel program ve organizasyonların da katkısı büyük. "Düşler Akademisi" de bunlardan biri.

Yıllardır Alternative Camp vb projeleriyle 10 binlerce engelli vatandaşımıza engelsiz sosyal yaşam çözümleri ve olanakları sunan Alternatif Yaşam Derneği’nin (AYDER) bir projesi olan Düşler Akademisi’nde engelli ve sosyal dezavantajlı gençlere kültürel ve sanatsal alanlarda ücretsiz olarak mesleki eğitimler veriliyor. UNDP (Birleşmiş Miletler Kalkınma Programı) ve Türkiye Vodafone Vakfı tarafından sağlanan finansal destekle 15 Kasım 2008’de ilk dönem eğitimleri başlayıp, 15 Şubat 2009’da sona erdi. İkinci dönem ise 14 Mart 2009’da başladı.

Düşler Akademisi, herkes için evrensel tasarım döneminin ülkemizdeki ilk örnek uygulaması. Akademi’nin birincil amacı, engelli vatandaşların olmaları gerektiği yer ile bulundukları yer arasındaki uçurumun ortadan kaldırılması için ciddi ve kalıcı çözümler üretip uygulamak olarak belirlendi.

Düşler Akademisi’nde eğitim vermekte olan atölyeler; dans, dj, enstrüman -gitar- , film, fotograf, resim, ritim, moda tasarım, drama, düş tasarım. 3 aylık dönemlerle yapılan atölye programlarından ilk dönem 120 kişi mezun oldu.

Düşler Akademisi’nin Hedefleri:

"Dezavantajlı gençlerin edindikleri yeteneklerini yaşadıkları sosyal alanda kullanarak çevreleriyle eşit koşullarda ilişki sürdürmelerini sağlamak ve böylece bireylerin özgüvenlerini geliştirmek, dezavantajlı gruplar arasında kültürel kaynaşma, sosyal rehabilitasyon ve fırsat eşitliği sağlanmasına katkıda bulunmak, toplumu sivil toplum bilinci ve gönüllülük kavramı ile tanıştırmak; paylaşma, farklı olanı tanıma-kabul etme, farklılıklara uyum sağlama, problem çözme, üretken ve yaratıcı olma gibi değerlerin geliştirilmesine olanak tanıyarak, gençlerin kişisel, gelişimlerine katkıda bulunan doğal bir eğitim alanı oluşturmak, alternatif, yaratıcı ve üretken ruhların önlerindeki engelleri kaldırmak, alt kültür, arabesk düşünce yapısı, yozlaşma, tembellik, cahillik, alkol-sigara bağımlılığı gibi etmenlerle ortaya çıkan ‘Sağlıksız Toplum- Sağlıksız Birey’ sarmalına alternatif çözümler üretmek ve uygulamak, kültürel yozlaşmanın kırılmasını sağlayabilecek yeni dinamik bir gücün oluşmasını sağlayabilmek, yaşam kaygıları ve sorunlarıyla boğuşan gençliği; evrensel toplum değerleriyle buluşturmak, sosyal beceri ve dayanışmayı desteklemek, yüksek değerlere sahip ‘dünya insanı’ olabilme özelliklerini geliştirmelerine destek olmak."

 
İRTİBAT:

0212 287 88 16
www.duslerakademisi.org

  • Universitas terbaik Tapanuli
  • tutorial dan tips zeverix.com
  • https://insidesumatera.com/
  • https://prediksi-gopay178.com/
  • https://margasari.desa.id/
  • https://sendangkulon.desa.id/