Belçika , Çin , Bulgaristan , Çek Cumhuriyeti , Ermenistan , Hırvatistan, Bosna Hersek , Hırvatistan, Ekvator, Mısır , Finlandiya, Fransa, Gürcistan , Almanya, Yunanistan , İtalya , İran, Japonya , Kazakistan , Kırgızistan , Makedonya , Pakistan , Polonya , Romanya, Rusya , Sırbistan , Singapur, İsviçre , Tacikistan , Tanzanya , Tunus, Ukrayna , Dubai, İngiltere USA, İsveç… Bunlar 23-27 Temmuz tarihinde gerçekleştirilecek 15. Anatolia Kongresi’nde temsilcisi bulucak ülkeler.
Türkiye’de dahil dünyanın 107 ülkesinde faaliyet gösteren AIESEC, topluma pozitif etki edebilmek için gençlerin kendi potansiyellerini keşfedecekleri ve geliştirecekleri uluslararası bir platform. 1948 yılından bu yana faaliyetlerini sürdüren AIESEC politika dışı, kar amacı gütmeyen, yenilikçi, din, dil, ırk ayrımı gözetmeyen ve tamamen gönüllü üniversite öğrencileri tarafından yönetilen “Dünya’nın en büyük öğrenci ve değişim organizasyonu" olarak tanımlanıyor.
Dünya gençliğinin temsilcisi olarak UNESCO, UNICEF ve Birleşmiş Milletler’e gençlik danışmanlığı yapan platformun Türkiye Şubesi 15 yıldır farklı bir konu çerçevesinde düzenlediği Anatolia Kongreleri ile farklı ülkelerden yüzlerce genci Türkiye’de buluşturuyor.
Anatolia Kongresi, farklı kültürlerden insanları bir araya getirerek, birbirleri hakkındaki ön yargılarını yıkmayı ve farklı
bakış açıları kazandırmayı hedefliyor. Kongre çerçevesinde Türkiye’nin tanıtımının yapılması amaçlanırken, 1995 yılından beri 60 farklı ülkeden 1700′ ün üzerinde üniversite öğrencisi ülkemize geldi. Yaşanılan deneyimler ve kurulan dostluklar sayesinde kültürler arası ön yargılar yıkılmış olarak ülkelerine dönen bu gençler bugün Türkiye’nin kültür elçiğini yapan birer gönüllü.
15. Anatolia Kongresi‘nin konusu Dünyanın Kültür Başkenti İstanbul. Dünyada savaşın yerini barışın alması için uğraş veren kuruluş, İstanbul’un dünya için bir barış başkenti olabileceğine yönelik etkinlikler düzenleyecek…