Hindistan’da sıcaklardan 1826 kişi öldü

Çevre
Meteoroloji Ajansı’ndan YK Reddy, 50 dereceyi bulan hava sıcaklığının Telangana ve Andhra Pradeş eyaletlerinde günlük yaşamı olumsuz etkilemeye devam ettiğini söyledi. Aşırı sıcakların ay sonuna...
EMOJİLE

Meteoroloji Ajansı’ndan YK Reddy, 50 dereceyi bulan hava sıcaklığının Telangana ve Andhra Pradeş eyaletlerinde günlük yaşamı olumsuz etkilemeye devam ettiğini söyledi.

Aşırı sıcakların ay sonuna kadar etkili olacağına işaret eden Reddy, özellikle yaşlı, hamile, çocuk ve kronik hastalığı olanların 10.00 ve 16.00 saatleri arasında zorunlu kalmadıkça dışarı çıkmamaları ve bol sıvı tüketmeleri uyarısında bulundu.

Ölenlerin arasında çok sayıda yaşlı, evsiz ve açık havada çalışmak zorunda kalan işçi bulunuyor.

Aşırı sıcakların etkili olduğu iki eyalette doktorlar ve sağlık görevlilerinin izinleri iptal edildi. 

Muhalefet, hükümeti son yılların en sıcak günlerini yaşayan Telangana ve Andhra Pradeş’te halka yeterince yardımcı olmamakla suçladı. 

Hindistan'da

‘Doğal afet olarak kabul edilmeli’

Muhalefet lideri Sonya Gandi’nin danışmanlarından Ahmed Patel, sosyal paylaşım sitesi Twitter’dan yaptığı açıklamada “Telangana ve Andrhra Pradeş’teki sıcak dalgası, doğal afet olarak kabul edilmeli. Bu afetten en çok yoksullar etkileniyor. Hükümet, önlem almalı” ifadelerini kullandı.

Başbakan Narendra Modi, henüz muhalefetin eleştirilerine yanıt vermedi. 

Hindistan’da her yıl mart ve haziran ayları arasında etkili olan aşırı sıcaklar nedeniyle çok sayıda kişi yaşamını yitiriyor. Ölüm oranı, en sıcak ve kurak ay olan mayısta artıyor. Hava sıcaklığı, haziran sonuna doğru başlayan muson yağmurlarıyla azalıyor. 

Sıcak çarpması, ortam sıcaklığının yüksek seviyelere ulaşması ve uzun süre doğrudan güneş ışınlarına maruz kalınması sonucu görülüyor. Vücut sıcaklığının çevresel etkenler nedeniyle 41 dereceyi aşması, dokuların hasar görmesine, metabolik tepkilerin sekteye uğramasına yol açıyor. Sıcak çarpması, kişinin bilincini yitirmesine, tedavi edilmemesi durumunda da ölüme ya da kalıcı sorunlara neden oluyor.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/on5y/public_html/wp-includes/functions.php on line 5464

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/on5y/public_html/wp-content/plugins/really-simple-ssl/class-mixed-content-fixer.php on line 107