Boğaziçi Köprüsü Haziran ayında tadilata girecek. 236 adet askı halatının değişeceği köprüde kulelerin içten çelik levhalar ile güçlendirilmesi yapılacak.
Köprü tabliyesinin bazı bölümlerinde ise onarım ve güçlendirme çalışmaları yapılacak. Asfaltın da yenileceği köprüde ana kablo ve ankraj odaları için korozyona karşı nem alıcı sistemler kurulacak.
ÇALIŞMALAR GECE 22:00 İLE 06:00 ARASINDA YAPILACAK
Milliyet’ten Arif Balkan’ın haberine göre Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nde (FSM) ise boya işleri ile ana kablo ve ankraj odaları için korozyona karşı nem alıcı sistem kurulması için aynı dönemde çalışma başlatılacak. Çalışmalar yoğunluklu olarak akşam 22.00 ile Sabah 06.00 saatlerinde yapılacak. Çalışmalar için trafiğin en az olduğu saat dilimlerinin seçildiği söylense de uzmanlar, gerekli önlemlerin alınmaması halinde 2012’de Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nün bakımı sırasında tüm şehri kilitleyen trafik görüntüleriyle karşılaşabileceğimizi söylüyor.
İTÜ Ulaştırma Anabilim Dalı’ndan Prof. Dr. Ergun Gedizlioğlu, “Köprünün 200 metre yakınına iki tane kuka dikip bu önlemi alırsanız başarılı olamazsınız. Trafik yönetimi projesi gerektiren bir sürece giriyoruz. Eğer gerekiyorsa kesit daralmasının başladığı yerden kilometrelerce öteye kadar yapılması gerekir” dedi.
“TOPLU TAŞIMAYA EK SEFERLER KONULMALI”
Yıldız Teknik Üniversitesi Ulaştırma Anabilim Dalı emekli öğretim üyesi Prof. Dr. Zerrin Bayrakdar da onarımın çileye dönüşmemesi için özel araçların köprü geçişlerinin kısıtlanması gerektiğini belirterek “Toplu taşımaya ek seferler konulmalı. Özel araç sahipleri bu sürede köprüyü kullanmamalı” diye konuştu.
“BİZİ ZOR BİR YAZ BEKLİYOR”
Boğaziçi Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Semih Tezcan ise “Köprünün ömrü 150 yıl. Bu kadar kapsamlı bir bakıma gerek yoktu. Bizi zor bir yaz bekliyor” diye konuştu.