Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Trabzon’da 6 milyon liraya inşa edilen, sporcu sakatlıklarını önlemek için zemininde 5 bin 600 yay kullanılan Türkiye’nin ilk çelik konstrüksiyonlu Olimpik Sporcu Fabrikası’nın inşaatının önemli bölümü tamamlandı.
İl Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdür Vekili Birdal Öztürk, Trabzon’un spor tesisleri anlamında çok şanslı bir il olduğunu söyledi.
Trabzon’da ulusal ve uluslararası çok sayıda spor organizasyonu gerçekleştirildiğini belirten Öztürk, tesislerin yapılmasını sağlayan Gençlik ve Spor Bakanlığı yetkililerine ve yerel yöneticilere teşekkür etti.
Öztürk, son dönemde Trabzon’da yapılan en önemli tesislerden birinin de Olimpik Sporcu Fabrikası olduğunu ifade ederek, ‘Bakanlığımız, geleceğin şampiyonlarını yetiştirecek Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezleri (TOHM) projesini bir süre önce hayata geçirdi. Proje sayesinde, yeni nesillerin Türk sporu adına önemli başarılar elde etmesi amaçlanıyor. Merkezimizde sporcular performanslarını geliştiriyor, aynı zamanda sosyal ve kişisel gelişimleri destekleniyor’ dedi.
Gençlik ve Spor Bakanlığınca TOHM projesine ilave olarak sporcuların daha rahat ve modern tesislerde spor yapmalarına imkan sağlamak amacıyla Olimpik Sporcu Fabrikası projesi hazırlandığını anlatan Öztürk, ‘Bu kapsamda yaklaşık bir yıl önce fabrikamızın inşaatına başlandı. Altı milyon liraya mal olacak fabrikayı haziran ya da temmuz ayında sporcularımızın hizmetine sunmayı planlıyoruz. Binanın fiziki olarak yaklaşık yüzde 65’i yani önemli bölümü tamamlandı, geriye daha hızlı ilerleyebilecek işler kaldı’ diye konuştu.
‘2023’e olimpiyat sporcusu yetiştirmeyi arzuluyoruz’
Birdal Öztürk, 2 bin 700 metrekare inşaat alanında, 900 metrekare üzerine kurulan Olimpik Sporcu Fabrikası’nın üç kattan oluşacağını vurgulayarak, şöyle devam etti:
‘Binanın giriş katında 200 metrekare 3 salon ve 6 sporcu soyunma odası bulunuyor. İkinci katta 400 metrekare çok amaçlı salon, üçüncü katta ise karate, tekvando, judo ve eskrim branşları için 4 minderli antrenman salonu ve 200 seyirci kapasiteli tribün yer alıyor. Binanın taşıyıcı iskeleti ve çatının tamamı çelik konstrüksiyondan oluşuyor. Antrenman salonlarının zeminlerinde 5 bin 600 yay kullanılacak. Japonya’da uygulanan bu sistem, ülkemizde ilk kez Trabzon’da Olimpik Sporcu Fabrikası’nda kullanıldı.’
Yaylı zemin sayesinde sporcuların antrenman sırasında sakatlık yaşamalarının önleneceğine dikkati çeken Öztürk, ‘Sporcular, böylece daha rahat antrenman yapma imkanına kavuşacak. Projenin ilk kez Trabzon’da yapılmasına imkan sağlayan Gençlik ve Spor Bakanımız Akif Çağatay Kılıç’a ve projeyi yakından takip eden Valimiz Abdil Celil Öz’e teşekkür ediyorum’ ifadelerini kullandı.
Öztürk, Olimpik Sporcu Fabrikası’nın, TOHM’un hemen yanı başında olduğu için sporculara zaman konusunda önemli katkı sağlayacağını belirterek, şunları kaydetti:
‘Hedefimiz, 2023’e sporcu hazırlamak. Buradan, 2023’e olimpiyat sporcusu yetiştirmeyi arzuluyoruz. Olimpik Sporcu Fabrikası’ndan çıkacak sporcuların yaşatacağı gururun, 6 milyon liralık maliyetin çok daha üzerinde olacağını düşünüyorum. Ülkemizi, bayrağımızı gururla temsil edecek, dalgalandıracak başarılı sporcular çıkacağı sözünü buradan ülkemize bildirmek istiyorum. Burası ülkemizde bulunmayan, Trabzon’da ilk olan müthiş bir kompleks.’