Çadırdan Çıktı, Madalya Kazandı

Spor Güncel
Milli sporcu Ayşegül Pehlivan, Mersin’de yılın 8 ayını ektikleri tarlanın yanındaki çadırda geçiren ailesinin desteğiyle muay thai ve wushu’da Türkiye ve dünya çapında önemli başarılar eld...
EMOJİLE

Milli sporcu Ayşegül Pehlivan, Mersin’de yılın 8 ayını ektikleri tarlanın yanındaki çadırda geçiren ailesinin desteğiyle muay thai ve wushu’da Türkiye ve dünya çapında önemli başarılar elde etti.

 

Mersin Üniversitesi (MEÜ) Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu son sınıf öğrencisi 21 yaşındaki Ayşegül Pehlivan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, küçük yaşlarda televizyonlardaki dövüş filmlerinden etkilenerek Uzakdoğu sporlarıyla ilgilenmeye başladığını söyledi.

 

Öncelikle kick boks, daha sonra muay thai ve wushu branşına yöneldiğini belirten Pehlivan, ”Bu branşlarda birçok defa milli formayı giydim. 52 kiloda 2003, 2005, 2006, 2008, 2009’da muay thai, 2004-2010 yılları arasında wushu branşında Türkiye şampiyonlukları elde ettim. 2005’de Kick Boks Türkiye şampiyonu oldum. 2004’de Tayland’da Muay Thai Dünya Kupasında ve 2008’de Kore’de düzenlenen Muay Thai Dünya Şampiyonası’nda 3’üncülük derecelerim var. 2009’da Kanada’da gerçekleştirilen Wushu Dünya Şampiyonasında üçüncü, yine aynı yıl Letonya’da düzenlenen Muay Thai Avrupa Şampiyonasında ikinci oldum. Son olarak geçen yıl Çin’de düzenlenen Wushu Dövüş Sporları Oyunları’nda ikincilik kürsüsüne çıktım” dedi.

 

Pehlivan, başarılarına yenilerini eklemeyi istediğini ancak en büyük sıkıntısının maddi imkansızlıklar olduğunu vurguladı.

 

Turnuvalara ilçeye bağlı Kelahmet köyünde kiraladıkları tarlanın yanına kurdukları çadırda yaşayan anne ve babasının verdiği destekle katılabildiğini anlatan Pehlivan, şöyle devam etti:

 

”Bu yolda en büyük destekçim başarımda büyük pay sahibi olan ailemdir. Zor şartlarda çalışarak dişlerinden tırnaklarından artırdıklarıyla bana destek veriyorlar. Böylece turnuvalara katılıyorum. Onların bu desteğini layık olabilmek için mücadele ediyor, madalyalar kazanıyorum. Fakat zaman zaman sıkıntı yaşıyoruz. Bu nedenle sponsor desteğine ihtiyacımız var.”

 

Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü’nün ödül yönetmeliğinden faydalanamadıklarını vurgulayan Pehlivan, ”Biz bu kadar başarı sağlamamıza rağmen hiçbir maddi ve manevi destek alamıyoruz. Benim gibi başarılı ancak zor durumda olan birçok arkadaşım var. Eğer bu ödül yönetmeliği bizi de kapsarsa daha büyük başarılara imza atacağıma inanıyorum” dedi.

 

Wushu Federasyonu Başkanı Abdurrahman Akyüz’ün kendilerine sahip çıktığını ifade eden Pehlivan, Mart ayında yapılacak Wushu Büyükler Türkiye Şampiyonasına hazırlandığını, burada da madalya almayı hedeflediğini kaydetti.

 

TARLADAN KAZANDIKLARI PARA İLE DESTEK OLUYORLAR

 

Baba İbrahim Pehlivan da, kızının başarısından dolayı mutlu olduklarını belirterek, devletten, milli formayı giyen bütün başarılı sporculara sahip çıkmasını istedi.

 

Kısa süre önce tarım sigortasından emekli olan Pehlivan, bir çocuğunun da askerde olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

 

”İlçeye bağlı Kelahmet köyünde kiraladığımız tarlada eşim Cemile Pehlivan ile semizotu yetiştirerek geçimimizi sağlamaya çalışıyoruz. Semizotu meşakkatli ve sürekli bakım gerektiren bir bitki olduğu için 8 ay boyunca bu tarlanın yanında yaşamak zorundayız. Bu köyde evimiz de olmadığı için naylon ve tahta ile kurduğumuz çadırda kalıyor, yağmur çamur demeden çalışıyoruz. Askerdeki oğlumuzun yanı sıra kızımıza da maddi imkanlarımız ölçüsünde yardımcı oluyoruz. Ama bizim desteğimiz bir yere kadar. Kendisi hem okuyor, hem de spor yaşamını sürdürüyor, önemli başarılar kazanıyor. Onun yeni başarılara uzanması için devletin desteğini bekliyoruz.”

 

Yılın kalan 4 ayında ise Tarsus’ta kendilerine ait evde yaşadıklarını ifade eden Pehlivan, kızının da yaz talilinde yanlarında kaldığını, antrenmanlarını düzenli olarak sürdürdüğünü kaydetti.

 

Zaman