3000, 3001, 3002…

Spor Güncel
Spor Toto Süper Lig’in 13. hafta kapanış karşılaşmasında Fenerbahçe, evinde konuk ettiği Bucaspor’u 5-2 mağlup etti. Sarı-Lacivertli ekipte kaptan Alex, geceye damgasını vuran isim oldu. F...
EMOJİLE

Spor Toto Süper Lig’in 13. hafta kapanış karşılaşmasında Fenerbahçe, evinde konuk ettiği Bucaspor’u 5-2 mağlup etti. Sarı-Lacivertli ekipte kaptan Alex, geceye damgasını vuran isim oldu. Fenerbahçe’nin 3000. golüne imza atan Brezilyalı yıldız, Kadıköy’de oynanan mücadelede hat-trick yaparak 9 gole ulaştı ve gol krallığında zirveye ulaştı. Fenerbahçe’nin diğer golleri Niang ve Semih’ten gelirken, Bucaspor’un gollerini Manucho ve Musa kaydetti.

Bucaspor karşısında 90 dakika boyunca rahat bir oyun sergileyen Sarı-Kanarya, bu sonuçla 24 puana ulaşarak 4. sıraya yerleşti. Konuk ekip Bucaspor ise 8 puanda kaldı. Öte yandan Fenerbahçe, Trabzonspor, Beşiktaş ve Galatasaray’ın puan kaybettiği haftada 3 puan aldı.

ALEX’İN GECESİ
Şükrü Saracoğlu Stadı’ndaki karşılaşma golle başladı. Henüz 34. saniyede sahneye çıkan Alex De Souza, hem takımını 1-0 öne geçiren golü kaydetti hem de sarı-lacivertli ekibin 3000. golüne imza atarak kulüp tarihine geçti. Karşılaşmanın 13. dakikasında Brezilyalı yıldız, ağları bir kez daha sarstı ve skoru 2-0’a taşıdı.

İmzir temsilcisi karşısında beklediğinden daha rahat bir maç çıkartan Fenerbahçe’de gecenin yıldızı Alex, 23. dakikada hat-trick yaptı 3-0. Kaptan attığı bu golle Süper Lig’deki gol krallığında da zirveye yükseldi. Mücadelenin ilk 45 dakikası Fenerbahçe’nin 3-0 üstünlüğü ile tamamlandı.

GOL YAĞMURU
Karşılaşmanın ikinci yarısında ise sahada daha iyi bir Bucaspor vardı. Rakip kalede tehlikeli anlar yaşatan İzmir temsilcisinin 1 topu da direkten döndü. Fenerbahçe, daha sonra oyunun kontrolünü ele geçirse de 65. dakikada Manucho, attığı golle farkı 2’ye indirdi 3-1. Tansiyonun zaman zaman yükseldiği karşılaşmanın 81. dakikasında Semih ile paslaşarak ceza sahası içine giren Niang, attığı harika golle farkı tekrardan 3’e çıkarttı 4-1. Dakikalar 86’yı gösterdiğinde Semih, Fenerbahçe’nin 5. golüne imza attı. Mücadelenin 89. dakikasında ise Musa Bucaspor’un 2. golünü kaydetti 5-2. Kadıköy’de gol yağmurunun yaşandığı gecede Fenerbahçe 3 puanı 5 golle aldı.

FENERBAHÇE: 5 – BUCASPOR: 2

STAT: Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu
HAKEMLER: Mustafa Kamil Abitoğlu, Selçuk Kaya, Mustafa Sönmez

FENERBAHÇE: Volkan, Gökhan Gönül, Yobo, Bekir, Andre Santos, Mehmet Topuz, Gökay, Cristian, Stoch (Dk. 72 Dia), Alex (Dk. 76 Semih), Niang (Dk. 87 Gökhan Ünal)
TEKNİK DİREKTÖR: Aykut Kocaman

BUCASPOR: Carlos Fernandes, Serkan (Dk. 32 Ali Güneş), Ediz, Koray, Mulemo, Musa, Leko, Erkan (Dk. 64 Dahmane), Sercan (Dk. 32 İbrahim), Mendy, Alberto Manucho
TEKNİK DİREKTÖR: Samet Aybaba

GOLLER: Dk. 1, 13 ve 23 Alex, Dk. 81 Niang, Dk. 86 Semih (Fenerbahçe), Dk. 65 Alberto Manucho, Dk. 87 Musa (Bucaspor)
SARI KARTLAR: Dk. 43 Ali Güneş, Dk. 53 Erkan, Dk. 70 Mulemo, DK. 74 Ediz (Bucaspor), Dk. 70 Gökhan Gönül (Fenerbahçe)