2010 Kadınlar Satranç Şampiyonu Yıfan

Spor Güncel
Hatay’da düzenlenen 2010 Dünya Kadınlar Satranç Turnuvasında birinciliği Yıfan Hou kazandı. Antakya Belediyesinin ev sahipliğinde düzenlenen ve 64 sporcunun katıldığı satranç turnuvasında ilk üç...
EMOJİLE

Hatay’da düzenlenen 2010 Dünya Kadınlar Satranç Turnuvasında birinciliği Yıfan Hou kazandı. Antakya Belediyesinin ev sahipliğinde düzenlenen ve 64 sporcunun katıldığı satranç turnuvasında ilk üç, 23 günlük yarışın ardından belirlendi. Dereceye girenlere kupalarının verileceği törende Antakya Belediyesi Mehter Takımı da sahne aldı.

2 Aralık 2010 tarihinde Antakya’da başlayan Dünya Kadınlar Satranç Şampiyonasının final müsabakasında birinciliği Çinli Sporcular Yıfan Hou, ikinciliği ise Lufei Ruan kazandı. Turnuvada eşit puanlarla 3’lüğü Hintli sporcu Humpy Koneru ve Xue Zhoo paylaştı.

2010 Dünya Kadınlar Satranç Turnuvasında dereceye girenlere ödülleri Antakya Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Dünya Satranç Federasyonu Başkanı Kirsan İlyumzhinov, Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Ali Nihat Yazıcı katıldı.

İstiklal Marşı ve FİDE marşının okunması ile başlayan gecenin açılış konuşmasını yapan Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Nihat Yazıcı genel klasmanda ses getirecek bir satranç turnuvasını başarı ile tamamlamanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Türkiye’nin bu turnuvalarla daha genç sporcular kazanacaklarını kaydeden Yazıcı, Antakya Belediye Başkanı Lütfü Savaş’ın 2013 Dünya Gençler Satranç Şampiyonasının Hatay’da yapılma isteğini de tamamlanan bu başarı organizasyonun ardından büyük olasılıkla kabul edeceklerini söyledi.

Dünya Satranç Federasyonu Başkanı Kirsan İlyumzhinov ise Çinlilerin Satrançtaki başarılarından övgü ile söz ettiği konuşmasında "2010 Dünya Kadınlar Satranç Turnuvasında" 64 sporcu arasından birinciliği elde eden Yıfan Hou’nun bu başarı ile hayran kitlesinin arttırdığını söyledi. İlyumzhinov konuşmasında ayrıca Türkiye’yi Dünya Satrancının geliştiği yer olarak ilan ettiğini açıkladı.

30 ülkeden 64 sporcunun katıldığı turnuvaya ev sahipliği yapmaktan ötürü büyük bir mutluluk duyduğunu söyleyen Antakya Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş ise organizasyon süresince 172 ayrı ülkeden toplam 2 milyon kişinin internet üzerinden canlı olarak maçları seyrettiğini söyledi. Şampiyona vesilesi ile dünyanın çeşitli ülkelerinden 2 milyon kişinin bu siteye girerek Antakya’yı merak edip inceleme imkânı bulduğunun da altını çizen Savaş "Bu Antakya’nın tanıtımı açısından çok önemlidir. Buradan 2013 Dünya Gençler Satranç Şampiyonasına talip olduğumuzu bir kez daha vurgulamak istiyorum" şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından sahne alan Antakya Belediyesi Mehmet Takımının konseri yabancı sporcular büyük bir ilgi ile izledi.

Konserin ardından "2010 Dünya Kadınlar Satranç Şampiyonasında" birinciliği kazanan Yifan Hou’ya 60 bin dolarlık çekini, kupasını ve tacını Antakya Belediye Başkanı Lütfü Savaş verdi.

Şampiyonada ikinciliği elde eden Lufei Ruan’a 30 bin dolarlık çek ve üçüncülüğü paylaşan Humpy Koneru ve Xue Zhoo’ya ise 20’şer bin dolarlık çekleri ve kupaları verildi.

Ödül töreninde ayrıca Antakya Belediye Başkanı Lütfü Savaş ve Dünya Satranç Federasyonu Başkanı Kirsan İlyumzhinov tarafından şampiyonada emeği geçenlere çeitli hediyeler sunuldu.