”Buzun atletleri” Türkiye’ye gelecek

Diğer Dallar
Türkiye Buz Pateni Federasyonu’nca organize edilen şampiyonaya, Bosna-Hersek, Bulgaristan, Hırvatistan, Yunanistan, Karadağ, Romanya, Sırbistan ve Slovenya davet edildi. Her ülkenin kadın ve erk...
EMOJİLE

Türkiye Buz Pateni Federasyonu’nca organize edilen şampiyonaya, Bosna-Hersek, Bulgaristan, Hırvatistan, Yunanistan, Karadağ, Romanya, Sırbistan ve Slovenya davet edildi.

Her ülkenin kadın ve erkeklerde ”Senior”, ”Junior” ve ”Novice” kategorilerinde dörder sporcuyla yarışacağı şampiyonada, Türk milli takımını her kategoride beşer sporcu temsil edecek.

Türkiye Buz Pateni Federasyonu Başkanı Fahrettin Kandemir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye’nin Short Track sporuyla Erzurum Üniversitelerarası Kış Olimpiyatları sayesinde tanıştığını ifade ederek, bu nedenle Türkiye’de bu branşta çok fazla organizasyon yapılamadığını kaydetti.

Kandemir, Short Track’ta yalnızca yerel ve ulusal organizasyonlar yapıldığını, ilk defa uluslararası bir organizasyona ev sahipliği yapılacağını dile getirerek, şöyle konuştu:

”Şampiyonayı 8 ülkenin katılımıyla 5-7 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Ülkeler, her kategoriye 4’er sporcuyla katılabilecek yani her ülkenin 24 sporcusu yarışabilecek. Ev sahibi takım olmamız nedeniyle 5’er kontenjanımız olacak, 30 sporcuyla ülkemizi temsil edeceğiz. Heyecanlı olacağını tahmin ediyorum. Sporcularımızın gerçek anlamda gücünü görmeleri ve özgüvenlerini artırmaları açısından bu organizasyonu çok önemsiyoruz.”

-”Buz üzerindeki atletizm”-

Short Track’ın Türkiye’de çok tanınmayan bir branş olduğunu ancak bu spora ilginin her geçen gün arttığına işaret eden Kandemir, ”Hız patenini, ‘buz üzerindeki atletizm’ gibi düşünmemiz lazım. Balkan Şampiyonası’nda 500, 1000 ve 1500 metrelerde yarışmalarımız olacak. Ayrıca bayrak yarışmaları olacak. Adrenalini yüksek, teknik ve güce, patlayıcı güce dayalı bir spor dalı. Bu açıdan gençlerimizin ilgisini çekiyor. Türkiye’de bu branşın geleceğinin çok iyi olacağına inanıyorum. Şu anda sadece buz pateni pisti olan illerle sınırlı ama umut ediyorum ki Türkiye’de buz pateni pisti yayıldıkça, Short Track’a olan ilgi artacaktır.”

Fahrettin Kandemir, bu sporu yapanların yüzde 70’inin Erzurum, yüzde 20’sinin Kocaeli, yüzde 10’unun ise diğer illerden sporcuların oluşturduğunu vurgulayarak, Erzurum’un iklimi ve rakımı bakımından avantajlı bir il olduğunu dile getirdi.

Erzurum, atletizmde iddialı ve önemli atletler yetiştiren bir il olduğunu belirten Kandemir, ”Short Track’a, ‘buzun atletizmi’ dersek, bu ilin önemli sporcular çıkartacağına inanıyoruz. Zaten bu yola ilk çıktığımızda eski atletlerin önemli bir kısmı bize destek verdi, kısa zamanda müthiş başarılar kazandılar. İlk sporcularımız kayakçılar ve atletizmcilerimizdi. Sporcularımız 500 metrede 60-62 saniyeyle başladılar, kısa zamanda 42 saniyelere gelebildiler. Bundan sonrasında gelişme salise salise oluyor ama bu mesafeyi çocuklarımız kısa zamanda aldı” şeklinde konuştu.

Kandemir, 2014 Sochi Kış Olimpiyatları’na sporcu gönderebilmeyi hedeflediklerine işaret ederek, olimpiyat aday kadrosunun çalışmalara başladığını, onlara her türlü imkanı sağlamaya çalıştıklarını kaydetti.

AA

  • Universitas terbaik Tapanuli
  • tutorial dan tips zeverix.com
  • https://insidesumatera.com/
  • https://prediksi-gopay178.com/
  • https://margasari.desa.id/
  • https://sendangkulon.desa.id/