Sıkıntıdan Kurtulmak İçin…

Yetişkin Sağlığı
Stres ve sıkıntı günlük hayatta sık sık yaşadığımız durumlar. Çalışma ve aile hayatımızı, ruh halimizi çok hızlı etkileyebiliyor, hatta hasta olmaya neden olabiliyor. Stres ve sıkıntı yaratan durumlar...
EMOJİLE

Stres ve sıkıntı günlük hayatta sık sık yaşadığımız durumlar. Çalışma ve aile hayatımızı, ruh halimizi çok hızlı etkileyebiliyor, hatta hasta olmaya neden olabiliyor. Stres ve sıkıntı yaratan durumlarda kendine dönmek ve anında çözüm bulup, rahatlamak üzerimizdeki baskıyı azaltabilir. Nasıl mı?

Kalp atışlarınızı sakinleştirin

1- Kalp ritmi vücutta oldukça baskındır. Eğer kalp atışlarınız sakinse, vücudunuz ve zihniniz de rahat olacaktır. Bunu sağlamak ise sadece bir dakika:
2- Elinizi sol göğsünüzün üstüne koyun. Dikkatinizi kalbinizde toplayın ve üç defa yavaş yavaş nefes alın. Bu şekilde kalp ritminizi düzenleyip, sakinleşebilirsiniz.
3- Sevdiğiniz birini veya bir şeyi ve sizi seven birini düşünün. Bu şekilde öfkeden ve sıkıntıdan yavaş yavaş uzaklaşacaksınız.
4- 10 dakikalık bir yürüyüşe çıkın. Bu şekilde kalp atışlarınız sakinleşecek ve sorununuzu daha açık düşünebileceksiniz.

Biri canınızı sıktıysa

Sıkıntılı ruh halinin en büyük sebeplerinden biri kendinizi iyi ifade edememenizdir. Biri canınızı sıktığında öncelikle ona pozitif bir şey söyleyin. Daha sonra onun sizi nasıl üzdüğünü anlamasını sağlayın ve başka bir pozitif ifadeyle konuşmanızı sonlandırın. Eğer bunu yapamayacağınız bir durum söz konusu ise, şikayetinizi bir arkadaşınıza veya eşinize anlatın. Sıkıntı bir kere ağzınızdan çıktığında ne kadar rahatlayacağınıza siz de şaşıracaksınız.

Stresten bunaldığınızda

EFT uzmanı Joanna Miller, “Konuşmayın ve bir yere hafifçe vurun” diyor. Bu hareket vücuttaki enerji sisteminin doğal akışını dengelemeyi amaçlar. Gözaltınızdaki kemiklere, köprücük kemiği ile kaburganın kesiştiği noktaya ve göğüs kafesinize hafifçe orta parmağınızla vurun… Bu hareket sizi daha çok rahatlatacaktır.

Sinirli bir gün geçiriyorsanız

1- Durumunuzu ölçün: ne kadar üzgün olduğunuzu bir ila on arasında numaralandırın.
2- Kendinize sorun: herhangi bir şekilde sorumlu siz olabilir misiniz ve daha farklı davranabilir miydiniz?
3- Durumu daha iyi hale nasıl getirebileceğinizi düşünün ve tekrar olmasını engelleyin.
4- Diğer insanların duygularını kontrol edemeyeceğinizi kabullenin ve akışına bırakın.

Sıkıntıdan uyuyamıyorsanız

Yoga eğitmeni Zeynep Aksoy uyumaya hazırlandığımızda gerginlik hissediyorsak belli kaslara odaklanmanın gerektiğini belirtiyor. Bu esnada özellikle gözlerin ve ağzın gergin olduğunu söyleyen Aksoy, uykuya dalmak için “gözlerinizin, ağzınızın ve çenenizin yumuşamasını ve gevşemesini sağlayın” diyor. Gevşeyin ve kendinizi huzurlu bir ortamda hayal edin.

  • Universitas terbaik Tapanuli
  • tutorial dan tips zeverix.com
  • https://insidesumatera.com/
  • https://prediksi-gopay178.com/
  • https://margasari.desa.id/
  • https://sendangkulon.desa.id/