Siğiller Bulaşabilir!

Yetişkin Sağlığı
Hisar Intercontinental Hospital Dermatoloji Kliniği’nden Dr. Burçak Bozdemir Aral, siğilin deriyle aynı renkte, yuvarlak, üzeri pürüzlü, sert kabarıklıklar şeklinde olduğunu söyledi. Siğillerin ...
EMOJİLE

Hisar Intercontinental Hospital Dermatoloji Kliniği’nden Dr. Burçak Bozdemir Aral, siğilin deriyle aynı renkte, yuvarlak, üzeri pürüzlü, sert kabarıklıklar şeklinde olduğunu söyledi.
Siğillerin HPV virüsünden kaynaklandığını ifade eden Aral, siğillerin bulaşıcı hastalıklardan biri olduğunu ve genellikle okul çağındaki çocuklarda görüldüğünü belirtti.

Aral, "Tırnak kenarındaki derileri koparan çocuklarda bu bölgelerde kolayca yerleşebilir. Ortak kullanılan terlik, ayakkabı, havlu gibi kişisel eşyalardan, havuzlardan, duşlardan, hamam ve kaplıcalardan, tuvaletlerden, hijyene dikkat edilmediğinde kuaförlerden, ağda salonlarından bulaşabilir." dedi.

Aral siğil tedavisinde üç yöntemin uygulandığını belirtti ve şunları söyledi: "İlk yöntem doktor tarafından belirlenen asitlerin siğile uygulanmasıdır. Hasta bu tedaviyi evde kendisi siğiller geçene kadar 1-3 ay gibi bir süre uygulayabilir. Elektrokoterizasyon da siğiller yakılır. Kriyoterapi’de ise dondurma tedavisi uygulanır. Siğil, -196 derecedeki sıvı azot gazıyla dondurulur, daha sonra bu doku kabuk şeklinde kendi kendine dökülür. Bu tedavi özellikle çocuklar için daha uygundur."