Rejim Yapanların Beyni Bitiyor

Yetişkin Sağlığı
ABD’li bilim insanları besin eksikliğinde beyin hücrelerinin birbirini yediğini bu durumun da açlık hissini artırdığını buldu. Bu buluşun kilo vermede beyne ve vücuda zarar vermeyen yeni yönteml...
EMOJİLE

ABD’li bilim insanları besin eksikliğinde beyin hücrelerinin birbirini yediğini bu durumun da açlık hissini artırdığını buldu. Bu buluşun kilo vermede beyne ve vücuda zarar vermeyen yeni yöntemlerin yolunu açacağı belirtiliyor

Rejimle kilo vermeye çalışanlarda, besin eksikliğinin beyin hücrelerinin birbirini yemesine yol açtığı, bunun da açlık hissini daha da artırdığı bildirildi. İngiliz basınında çıkan haberlere göre, New York’taki Yeşiva Üniversitesi Albert Einstein Tıp Fakültesi araştırmacıları, vücudun diğer bölgelerinde olduğu gibi beyin hücrelerinin de kıtlığa karşı son enerji kaynağı olarak kendisine başvurduğunu saptadı. Araştırmacılar, vücudun bu duruma yağ asitleri üreterek cevap verdiğini ve bunun da beyindeki açlık sinyallerini ve dolayısıyla yeme isteğini daha da artırdığını belirtti.

NEDEN KİLO VEREMİYORUZ

Bulgu, rejim yapan birçok kişinin kilo verememe nedenine de açıklık getiriyor. Bilim insanları, bu bulgunun, yeni bilimsel olarak kanıtlanmış kilo verme yöntemlerinin bulunmasını sağlayabileceğini belirtti. Fareler üzerinde yapılan deneylerde, ”otofaji” olarak bilinen beyin hücrelerinin kendi kendini yemesini önlemenin, besin kıtlığına karşı açlık seviyesinin yükselmesine de engel olduğu belirlendi.

Akdeniz tipi beslenme ömre ömür katıyor

Akdeniz tipi beslenme ortalama insan yaşamını 15 yıl uzatıyor. Hollanda’da 55 ila 69 yaşları arasındaki 120 bin kişi üzerinde yapılan çalışma Akdeniz tipi beslenmenin kadınların ömrünü 15 yıl erkeklerin ömrünü ise 8 yıl uzattığını ortaya çıkardı. Bunun yanında spor yapıp sigara içmeyen ve ideal kiloda kalmayı başaranlar daha uzun yaşıyor. Bu tip beslenmede tüketilmesi önerilen yiyecekler arasında en çok sebze ve meyveler, zeytinyağı, ceviz, fındık, balık, yulaf, arpa, çavdar ve diğer tüm tahıl çeşitleri bulunuyor.